Günlük işlere eğlence molası

Günlük işlere eğlence molası

Yenimahalle Belediyesi 2015’in ilk kadınlar matinesini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledi. Matineye katılan genç, yaşlı bine yakın kadın, Kadınlar Günü’nü gönüllerince eğlenerek kutladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Düğün Salonu’nda gerçekleşen matineye, kadınlar akın etti. Canlı müzik eşliğinde eğlenen kadınlar, oyun havalarıyla stres attı.

“Ne giyeceğinize, nasıl güleceğinize siz karar vereceksiniz”

Kadınlara “Sevgili kardeşlerim” diye seslenen Yaşar, kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı. 6 yıldır Yenimahalle Belediyesi’nin kadına yönelik yaptığı hizmetlerden bahseden Yaşar, “Töre cinayetlerini, kadın cinayetlerini, kadınların ikinci plana itilmesini yüreğimiz sızlayarak izliyoruz. Buna bir dur demek lazım. Sizlerin ne giyeceğine, nasıl güleceğine, nasıl doğum yapacağına erkekler değil, siz karar vereceksiniz. Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa’dan önce veren ve kamusal alanda kadına hak ettiği değeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra çok da büyük bir ilerleme kaydettiğimizi söyleyemeyiz. Ancak bunu sizlerle el ele vererek aşacağız. Hep birlikte herkesin eşit yurttaş olduğu cumhuriyeti el birliği ile yaşatacağız” dedi.

Ankara’nın en büyüğü

Ankara’nın en büyük ve en kapsamlı kadın sığınma evini Nisan Ayı içerisinde hizmete açacaklarının müjdesini de veren Yaşar, “Bu sığınma evinde kadınlarımızın eğitimine katkı vereceğiz. Onları koruyacağız” dedi.

Konuşmaların ardından eğlence tüm hızıyla devam etti. Ersin Perçin’in seslendirdiği şarkılarla halay çeken kadınlar, YENİMEK hocalarından Sezen Yurtseven’in şarkılarıyla göbek attı. Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne kadar geniş bir repertuarla kadınları eğlendiren Yurtseven, Yenimahalle’nin hanımlarını coşturdu.

Kıpır Kıpır Ankara ezgileri ile pistin tozunu atan kadınlar, şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Karadeniz ezgileriyle horon keyfi

Ardından sahne alan Yusuf Aydın ve Tanju Topal, Karadeniz türküleri ile salonda Karadeniz fırtınası estirdi. Hep beraber horon oynayan hanımlar, günlük işlerine kısa bir eğlence molası verdi.

Oryantal yarışmasında kısasıya rekabet

Bazı hanımlarsa düzenlenen oryantal yarışmasında hünerleriyle parmak ısırttı. Birbirileriyle kıyasıya mücadele eden ve ter döken kadınlar, salondan büyük alkış aldı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kura ile hediye dağıtımının da yapıldığı matinede ayrıca her kadına Yenimahalle Belediyesi tarafından cüzdan hediye edildi.

Salonun dışına kurulan stantda ise isteyen kadınların ellerine Hint kınasından farklı desenler yapıldı.

Muhtarlardan Kadınlar Günü kutlaması

Başkan Yaşar daha sonra Batıkent’teki 8 muhtar tarafından Kadınlar Günü dolayısıyla organize edilen yemeğe katılarak Batıkentlilerle bir araya geldi. Coşkulu anların yaşandığı etkinlikte Yaşar ve tüm davetliler, hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı’nı okudu.

Eğlence Batıkent’e taşınacak

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi 9 Mart Pazartesi Günü Batıkent Meydan AVM’de bir Kadınlar Günü Matinesi daha düzenleyerek eğlenceyi, Batıkent’e taşıyacak. Saat 13.30’da başlayacak matinede Batıkentli Kadınlar, keyifli dakikalar yaşayacak.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı