HACI AYSU; “KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM”

HACI AYSU; “KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM”

Millet İttifakı adına CHP Haymana Belediye Başkan Adayı olan Hacı Aysu; “2014´ten beri bu basiretsiz yönetim yüzünden Haymana dibe vurmuş durumda. Başarılı olmuş olsalardı Haymanalı vatandaşlar şu anda Hacı Aysu´yu umut olarak görmezlerdi.” dedi.

-Daha önce Haymana Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştunuz. Döneminiz ve sonrası ile ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir?

2014´den bugüne kadar Haymana Belediye´sinin yapmış olduğu bir tane yatırım yok. Eğer yapmışlarsa ben Hacı Aysu olarak özür dileyeceğim ve adaylıktan çekileceğim. Şu anda yaptıkları en güzel hizmet, vatandaşlara kum göndermek. Haymanalı, belediyenin bir tabak çorbasını içmedi, hiçbir hizmet görmediği gibi işsizlik, yoksulluk oranı arttı. Bu basiretsiz yönetim yüzünden Haymana dibe vurmuş durumda. Başarılı olmuş olsalardı Haymanalı vatandaşlar şu anda Hacı Aysu´yu umut olarak görmezlerdi.

Peki biz neler yapmıştık? 100 milyonluk Grannos Termali getirmiştik ve demiştik ki siz de yanına bir beş yıldızlı otel yapın,  olmadı.  Haymana Meslek Yüksek Okulu´nu getirmişiz, siz de bunu fakülte yapın, sizi ayakta alkışlayalım, aday da olmayacağız dedik, olmadı… Geldiğimiz noktada her gün bir önceki günü aratır olmuş durumda.

-Özdemir Turgut Bey´in “belediyeye 190 milyonluk bir borç bıraktığınıza” dair bir söylemi olmuştu. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

29 Mart 2014´de seçimi kaybettikten sonra bu iddiaya “belediye olarak kredi bazında bir borcumuz yoktur”cevabını vermiştik. Bununla ilgili olarak 10 kişinin ve Haymana Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Doğu Demir´in imzasıyla bir önerge vererek 2009-2014 yılları arası Hacı Aysu´nun yaptığı borçlarla ilgili açıklama istemiştik. Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmamasının nedeni de hiçbir kredi kullanarak borçlanmamış olmamızdır.

Diğer taraftan baktığımızda her belediyenin devlete borcu vardır. Nedir bunlar; vergi dairesi, SGK, İller Bankası borçları vs…Mesela benden önceki belediye başkanı Bünyamin Adacık zamanında; altyapı hizmetleri, termal otel gibi işler için İller Bankası´na yapılandırılmış olan borçlar vardı, biz ödedik. Hiç unutmam Midas Oteli 3 milyon 850 TL´ye satmış, 1 milyon 884 bin tl yi vergi dairesine vermiştim yani biz geçmişe dönük borçları da ödemiş olduk.

-CHP´den aday olarak gösterilmenizle ilgili süreç nasıl gelişti?

Belediyenin basiretsiz yönetiminden bunalan Haymanalılar, bizi umut olarak görüp aday olmamızı isteyince biz de CHP´nin kapısını çaldık, sağolsunlar bizi kucakladılar. Hacı Aysu nereden gelmiş CHP´ye, Milli Görüş geleneğinden gelmiş. Bakın seçim ofisimiz şu anda cıvıl cıvıl, oldukça hareketli, gelenin gidenin haddi hesabı yok. Biz bundan sonra CHP adına sosyal belediyeciliği yapacağız, Haymana 31 Martta CHP´li bir belediyeyle tanışacak ve Türkiye´ye hizmet anlamında örnek olacak inşallah.

-1 Nisan´da Belediye Başkanı olarak koltuğa oturmanız durumunda Haymana´da uygulayacağınız projeler neler olacak?

Bunun için önce neler yapmıştık kısaca onu anlatayım ki yapacaklarımıza delil olsun. Ankara´dan Haymana´ya girişte güzel bir giriş yolu yaptık, Adalet Sarayı, Çok Programlı Lise Kız Yurdu, Sosyal Güvenlik Kurumu yaptık. Halk Bankası devlet kurumu ama onu yaptık ve 1 yıllık kirasını karşıladık. 2009 öncesi kaplıcalar mezbelelikti, modern kaplıcalara dönüştürdük. Belediyenin araç parkı yoktu, 2.000 metrekarelik kapalı alan araç parkı yaptık. Çöp kamyonu, greyder, kepçe yoktu, araç filomuzu güçlendirdik. Devasa bir kültür merkezi yaptık. 282 yoksul vatandaşımızın 5 yıl boyunca iaşesini sağladık. Yıllarca Haymana´yı sömüren 5-10 kişi vardı, biz hizmetimizle herkese adilce paylaştırdık.

Şu anda Haymana´nın en önemli problemlerinden biri işsizlik yani istihdam.Müthiş şekilde göç var. Bizim5 yıllık dönemimiz boyunca Haymana merkezdeki nüfus artmış, köyler ise göç vermemiştir. Bunun sebebi de gözle görülür yatırımlar yapmış olmamızdır.Grannos, Adıgüzel Termal, Ravza Termal bizim dönemimizde yapıldı ve istihdam sağladılar.

Haymana´nın pansumana değil gerçek tedavi uygulanıp ilk iki yılda ayağa kaldırılmaya ihtiyacı var. Projelerimizden ilki gençlik için termal seracılığı ön plana çıkarmak olacak. İlk etapta 100 sera ile en az 600 kişiye istihdam sağlayacağız ve sayısını artıracağız. Mesela; 300 metrelik bir serada 14 ton domates yetişebiliyor.

İkincisi burada “güney köylerimiz” denilen bir bölge var, büyükbaş hayvancılıkla uğraşıyorlar, İçanadolu´nun en büyük et ve süt ürünleri entegre tesisini burada kuracağız. En az 1.500 kişi çalışacak. Her adımımız istihdamı çoğaltmaya, işsizliği azaltmaya yönelik olacak.

4 yıldır söylediğim bir şey var, bazıları hayal deseler bile; organize sanayi bölgesi… Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bölge olarak Haymana da var. Biz yeri tahsis edeceğiz, büyükşehirle altyapısını oluşturup ilk bir yılda bitirip fabrikaların buraya gelmesini sağlamış olacağız. Hem ilçemiz hem yöre halkı kazanmış olacak.

Yine gençlerimize belediyenin uygun olan arazilerinden 5´er 10´ar dönümlük alan tahsis ederek organik tavuk, hindi, yumurta üretimi ve satışını sağlamış olacağız. Benim çocuğum asgari ücretle gidip Mogan´da güvenlik görevlisi olacağına yöresinde kalıp üreterek kazanmış olacak, parası da Haymana´ya kalmış olacak. Haymana´nın refahı temel hedefimiz olacak.

-Seçmen sayısı, taşıma oylar ve seçim güvenliği ile ilgili aldığınız tedbirler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben nüfusu 42.800 kişi ile bırakmıştım, şu anki nüfus 28.000´e düşmüş durumda ancak seçmen sayısı 45.000 deniyor, yani sanal, seçim için gelenler. 31 Marttan sonra geri gidecekler ama dışardan gelenler de bizim insanlarımız.

Sandık güvenliğini kendimiz alacağız tabi ki. 78 mahalle 144 sandığımız var, sadece 1-2 köyden biraz endişeliyim, o da muhtarlık bazında. Ama burada kavga, dövüş, gürültü olacağına inanmıyorum. Biz adam gibi liderliğimizi yaparsak, tabanımıza hakim olursak huzurla, düğün havasında bir seçim yaşayacağımıza inanıyorum.

-Seçimlere çok az bir zaman kaldı,bu süre içinde seçmene derdinizi, mesajınızı tam olarak verebileceğinize inanıyor musunuz?

Haymana´nın artık kaybedecek bir dakikası bile olmadığının bilinciyle şu kalan 50 günde 150 gün gibi çalışacağız. Derdimiz var, derdimiz Haymana ve derdimizi seviyoruz. Sevmesek bu yolda olmayız. Derdimizin dermanı da biz olacağız ve Haymanalılara 31 Martta “Kaldığımız yerden devam” diyeceğiz, inşallah…

Haber: Betül Sayın



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli