Halkın kullanıma ait alanları şirketlere ve kişilere satılıyor.

Halkın kullanıma ait alanları şirketlere ve kişilere satılıyor.

CHP mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın Mamak Şahintepe Mahallesi’nde bulunan 36502/7 Parselle ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın açıklamasında CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın ilçe belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açıkalın Mamak Şahintepe Mahallesi’nde 36502/7 Parselde bulunan bu alan , bölgemiz de tek sosyo-kültürel tesis alanı olarak belirlenmişken, tüm muhalefetimize rağmen, Mamak Belediyesi bu alanın vasfını akaryakıt, konut ve ticaret şeklinde değiştirmiş ve 15 Nisan 2020 tarihinde  satışa çıkarıp satmıştır dedi.

. Bu hukuksuzluk karşısında gerekli adımlar atılmıştır.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Açıkalın Vasfı değiştirilerek satılan bu alan için 13.04.2020 tarihinde mahkemeye başvurulmuş, 11 Kasım 2020 tarihinde ise mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıkarılmıştır. Bu karar sonucunda alanın vasfının tekrar sosyo-kültürel tesis olarak belirlenmesi gerektiği bilgisi   mahkeme kararı ile birlikte Mamak Belediye Başkanlığı’na dilekçe verilerek bildirilmiştir. Mamak Belediyesi bu dilekçeyi yanıtsız bırakmıştır. Ayrıca Mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararının verilmesine rağmen hukuksuz bir şekilde alandaki inşaat devam ettirilmiştir. Noterden çekmiş olduğumuz   ihtar sonucunda   inşaat durdurulmuştur. Bu hukuksuzluk karşısında da gerekli adımlar atılmış ve atılmaya devam edeceklerinin altını çizdi

Mamak Belediye Başkanlığına bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Açıkalın bölge halkının sorunlarından, sıkıntılarından bihaber olan rant uğruna halkın kullanıma ait alanları şirketlere ve kişilere satan Mamak Belediye Başkanlığına bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bölge halkının ihtiyacı akaryakıt istasyonları ve ticari yapılar değildir. Bölge halkının ihtiyacı ücretsiz bir şekilde zaman geçirip, kitap okuyup ders çalışabileceği kütüphanedir. Sanat ile iç içe olabileceği sinema ve tiyatro salonudur. Ailelerin çocuklarını gönderebileceği anaokulu ve kreştir. Şiddete uğrayan kadınların sığınabileceği evdir. 
Bu alan belediyenin değil halkın alanıdır. Belediye görevini yapıp bu alanı halkın kullanımına hizmet edecek bir yapı haline getirmelidir. Biz halka ait olan alanları şirketlere peşkeş çekmeye çalışanlara karşı halkın haklarını korumaya ve yaşam alanlarımızı savunmaya devam edeceklerini söyledi.

 



Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli