Hamsi ve Horon Yenimahalle’de buluştu

Hamsi ve Horon Yenimahalle’de buluştu

Yenimahalle Belediyesi, Başkent’teki Karadenizlileri Batıkent’te bir araya getirdi. Binlerce Karadenizli Batıkent Meydan AVM önünü saatler öncesinde doldurdu. 1,5 ton hamsi ekmeği horonlar oynayarak kısa sürede bitiren Karadenizliler, Batıkent’te Karadeni

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Karadenizli hemşerileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Karadeniz insanı merttir, yiğittir. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatlarından biridir. Bugün Karadenizli hemşerilerimle bir arada olmaktan ve onlarla birlikte hamsi ekmek yemekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

15 bin vatandaşa hamsi ekmek                                             

Rize Dernekleri Federasyonu ve Yenimahalle Belediyesi`nin işbirliğinde gerçekleştirilen Hamsi Şenliği, halkın geniş katılımıyla Batıkent Meydan AVM önünde kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin 1,5 ton hamsi tükettiği şölende, hamsi ekmek için uzun kuyruklar oluştu. Kemençe ve tulum eşliğinde horon tepen Karadenizliler, Karadeniz’in yükselen yıldızı Selim Tarım konseri ile kendilerinden geçti. Yöresel kıyafetler giyen kadınların da dikkat çektiği şölende, Başkan Yaşar tezgâhın başına geçerek hem hamsi pişirdi hem de vatandaşlara hamsi ekmek dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılayan Yaşar yaptığı konuşmada, “Denizi olmayan Ankara’da gurbette yaşayan Karadenizlilere bugün Karadeniz’i yaşatıyor olmaktan, onlarla birlikte hamsi ekmek yemekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Hamsi berekettir

Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Babal da Yenimahalle Belediyesi’ne katkıları nedeniyle teşekkür ederek, “Hamsi Karadeniz’de bereket demektir. Yetmeyebilir diye endişelendiğimiz hamsi, tüm hemşerilerimize bol bol yetti. Ancak 15 ton da olsa bugün dağıtabilirdik. Ancak bu sene Karadeniz’de hamsi de az çıktı. Bu şenlikle hem Karadeniz kültürünü Başkentlilere tanıttığımız için hem de Karadenizli hemşerilerimizi bira araya getiriyor olmaktan mutluyuz” dedi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli