HAVAALANI VİP TAŞIMACILIĞI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

HAVAALANI VİP TAŞIMACILIĞI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı ile şehir merkezi arasında VİP yolcu taşımacılığı yapan ve “korsan taşımacılık” gerekçesiyle para cezası uygulanan firmaların sorununu çözmek için devreye girdi.

ATO Başkanı Baran, sorunun çözümü için ATO 52.Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi, 57.Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi, 58.Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi ve 59.Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte Ankara Valisi Ercan Topaca´yı ziyaret etti. Hava yoluyla Ankara´ya gelen yerli ve yabancı turist, iş adamı ve yatırımcılarla resmi heyetlere VIP transfer hizmeti veren araçların korsan taşımacılık yaptıkları gerekçesiyle havaalanı çıkışında durdurularak ceza kesildiğini anlatan Baran, şunları söyledi:

“Ankara´ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin havaalanından alınıp konaklama yerlerine, toplantı ve kongre merkezi gibi yerlere ulaştırılması gerekiyor. Misafirlerimize VIP hizmet sunan bu araçlar havaalanı çıkışında durduruluyor, ceza yazılıyor. Misafirlerimiz de zor durumda kalıyor. Bu hizmeti veren firmalarımızın hepsi kayıtlı, yasal firmalar.”

 VİP ARAÇLARA 3 BİN LİRA CEZA-

 Meslek komiteleri üyeleri de seyahat acenteleri, araç-filo kiralama firmaları ve konaklama tesisleri tarafından yerli ve yabancı turist, iş adamı, yatırımcı ve resmi heyetlere, yabancı dil bilen sürücü ve lüks araçlarla sunulan bu özel ulaşım hizmetinin “korsan taksicilik” kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade ettiler. Komite üyeleri, VİP yolcu taşımacılığı yapan araçların havaalanı çıkışında durdurulduğunu, ilgili belediyeden izin ve ruhsat almadan belediye sınırları dâhilinde ticari amaçla yolcu taşıdığı gerekçesiyle 3 bin TL ceza kesilerek parka çekildiğini, yolcuların da araçtan indirilerek taksi ve toplu taşıma araçlarına yönlendirildiğini anlattılar. Araçtan indirilen yolcuların mağdur edildiğini kaydeden komite üyeleri, ceza uygulamasına sonlandırılmasını ve gerekli izin belgelerinin verilmesini istediler. 

Ankara Valisi Ercan Topaca, ATO Başkanı Baran ve komite üyelerini tek tek dinleyerek, başka illerdeki uygulamalar hakkında bilgi istedi. ATO Meslek Komitelerinin talebini inceledikten sonra, VİP yolcu transferi ile ilgili acentelerin sorununu çözmek için çalışacağını söyledi

Valiliği ziyareti sırasında ATO Başkanı Baran´a Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Nihat Uysallı ve Nuh Acar da eşlik etti.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı