HAYDİ FESTİVALE

HAYDİ FESTİVALE

Bu yıl 10.?su düzenlenecek olan Etimesgut Belediyesi?nin Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

  Festival, 6 Eylül Cuma günü Saat 17:00’da Piyade Mahallesi Pazaryerinden geleneksel festival yürüyüşüyle başlayacak. Ellerinde Ayyıldızlı Türk bayraklarıyla binlerce kişi birlik-beraberlik ve kardeşlik mesajları verecekler. Yürüyüş, festivalin yapılacağı Türk Beyleri Kent Meydanı’nda sona erecek.

 

10 GÜN SÜRECEK

Anadolu coğrafyası ile Türk dünyasını Başkent’te buluşturacak büyük festivale, 16 hemşehri derneği ile 9 Türk Cumhuriyeti ve topluluğu katılacak. Festivalin yapılacağı Türk Beyleri Kent Meydanı’nda katılımcı dernekler için stantlar tahsis edildi. Katılımcılar, stantlarını yöresel ürünlerle süsleyerek ziyaretçilerini beklemeye başladılar. Kendi yörelerine ait ürünleri 10 gün boyunca, festivale katılması beklenen yaklaşık 500 bin kişiye tanıtacaklar.

 

BU TOPRAKLARA AİT KÜLTÜR VE SANAT

Her gün Saat 10:00’da başlayacak festival programının gündüz bölümlerinde Türk kültürüne ait ne varsa sergilenecek. Yöresel giyim kuşam, el emeği ve göz nuru eserler, yemekler, geleneksel üretim teknikleri ve ürünler, müzik aletleri gibi folklorik özellikler ön plana çıkacak. 19:00’dan itibaren festivalin akşam bölümü başlayacak. Her akşam iki dernek ve bir Türk topluluğu sahne alacak. Katılımcılar, festivale katılan binlerce Etimesgutlu’ya ve basın yayın organları vasıtasıyla da milyonlarca kişiye gelenek ve göreneklerini tanıtma imkanı bulacaklar.

 

AÇILIŞTA SANDAL, FİNAL HADİSE VAR

Festivalde, yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce mahalli ve ulusal sanatçı sahne alacak. Festivalin 6 Eylül’deki açılış konserini ünlü sanatçı Mustafa Sandal  verecek, 15 Eylül’de yapılacak olan final gecesinde ise Hadise sahne alacak. 2. gün Petek Dinçöz, 3. gün Orhan Hakalmaz, 4. gün Ferhat Göçer, 5. gün Kıraç, 6. gün Gülşen, 7. gün Mustafa Ceceli, 8. günBengü, 9. gün Yusuf Güney; 15 Eylül yapılacak final gecesinde ise Hadise sahne alacak. Festivalde ayrıca yöresel yemek yarışmaları da düzenlenecek. Festival takvimi içerisinde yurt içinden bir çok mahalli sanatçı sahne alacak, Türk dünyasından ünlü sanatçılar konserler verecek.

 

BİRLİĞİN VE BERABERLİĞİN FESTİVALİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 10.’sunu düzenleyecek olmanın mutluluğunu, heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu festivalle ‘Bize ait olana sahip çıktıklarını’ ifade eden Demirel, “Festivalimiz, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, paylaşmanın festivalidir. Festivalimizle, asırların birikimiyle oluşturduğumuz kendi kültürümüze, örfümüze, adetimize, ananemize sahip çıkıyoruz, gelecek nesillere aktarıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz. Bu nedenle çok önemsediğimiz festivalimize tüm başkentlileri davet ediyorum” dedi.

 

FESTİVAL PROGRAMI

 

1.      Gün 6 Eylül Cuma: Mustafa Sandal Konseri

Etimesgut Belediyesi Açılış Programı, Türksoy Gecesi

 

2.      Gün 7 Eylül Cumartesi: Petek Dinçöz

Kars-Ardahan-Iğdır, Samsun, Irak Türkleri Geceleri

 

3.      Gün 8 Eylül Pazar: Orhan Hakalmaz Konseri

Karadeniz, Tokat, Kırgızistan Geceleri

 

4.      Gün 9 Eylül Pazartesi: Ferhat Göçer Konseri

Samsun, Yozgat, Bisav Geceleri

 

5.      Gün 10 Eylül Salı: Kıraç Konseri

Gümüşhane, Erzurum, Doğu Türkistan Geceleri

 

6.      Gün 11 Eylül Çarşamba: Gülşen Konseri

Kırıkkale, Gaziantep, Geceleri

 

7.      Gün 12 Eylül Perşembe: Mustafa Ceceli Konseri

Niğde, Çankırı, Kırım Geceleri

 

8.  Gün 13 Eylül Cuma: Bengü Konseri

Konya, Çorum, Kazakistan Geceleri

 

9.  Gün 14 Eylül Cumartesi: Yusuf Güney

Sivas, Ankara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Geceleri

 

10.  Gün 15 Eylül Pazar: Hadise Konseri

Azerbaycan Gecesi, Etimesgut Belediyesi Final Programı



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli