Hede : 1. Lig

Hede : 1. Lig

Ankara’nın profesyonel liglerdeki yeni takımı Etimesgut Belediyespor, iddialı hızarlandığı 3. Ligde kalmayıp önce 2. Lig’e, ardından da 1. Lig’e yükselmenin hesaplarını yapıyor.

Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Belediye Başkanı Demirel’in kendilerinden başarı beklediğini, yönetim olarak başarıdan başarıya koşacak azim ve kararlılığa sahip olduklarını söyledi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yönetim kurulu ve sporcularla bir araya geldiği iftar yemeğinde; ‘Biz bir ekibiz. Biz iyi bir ekibiz’ diyerek, camiaya hedef gösterdi: ‘Hedefimiz; hedefiniz 1. Ligdir. Etimesgut bunu hak ediyor. Bu sene 3. Ligdeyiz, önümüzdeki yıl 2. Lig, sonra da PTT 1. Lig… Önümüzdeki 4-5 yılda 1. Lig’e çıkalım, bakalım, görelim ve değerlendilerim. Süper Lig hedefimiz midir; hak eder miyiz, üstesinden gelebilir miyiz, şartlarımız, imkan ve potansiyelimiz buna elverir mi bakalım olur mu’ diyerek Etimesgut Belediyespor camiası ile düşüncelerini paylaşan Demirel’e yöneticiler ve sporcular heyecanla karşılık verdiler. Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Amatör kümeden alarak yönetmeye başladığı kulübü sadece futbolda değil diğer branşlarda da Etimesgut’un ve Etimesgut Belediyesi’nin vizyon ve hedeflerine uygun olarak ileriye taşımaya devam ettiklerini söyledi. Kartal, ‘sevgi’, ‘ilgi’ ve ‘emek’le çaba gösterdiklerini belirterek, Başkan Demirel’in gösterdiği hedefe emin adımlarla yürüdüklerini ifade etti.

Bu yıl Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek olan Etimesgut Belediyespor camiası, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Anse AVM’nin teras katında düzenlenen iftara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kulup Başkanı Hasan Kartal, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular, judo, masa tenisi ve tenis takımı sporcuları katıldı. Programda konuşan Başkan Demirel, kulübün hedefleriyle ilgili net mesajlar verdi.

 

‘Etimesgut Belediyespor yalnız Etimesgut’un değil, Ankara’nın takımı olacaktır’ diyen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Etimesgut büyüyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Bu büyüme hem yapısal hem kentsel olduğu gibi kültürde, sanatta ve sporda da kendini gösteriyor.

Bölgesel Amatör Lig’i şampiyon olarak tamamlayan futbol takımımız, Spor Toto 3. Lig’e yükselmiştir. 3. Lig’i çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki kulübümüz, ilçe sınırlarının dışına çıkacak ve bütün başkentimizin desteklediği bir takım haline gelecektir. Bunun için de başarı gerekiyor. İlk hedefimiz bu yıl 3. Lig’den 2. Lig’e yükselmek olacaktır. Daha sonra 2. Lig’den PTT 1. Lig’e çıkacağız. Kulüp yönetimine, teknik ekibimize, futbolcularımıza inanıyorum, onlara güveniyorum. Sahada güzel oynayan ve kazanan bir takım oluşturuyoruz.

Biz kazanmayı hedefleyen başarılı bir ekibiz. Bu ekip ruhuyla koyduğumuz hedeflere birer birer ulaşacağımıza inancım tamdır’.

 

Kulüp Başkanı Kartal da konuşmasında ‘Başarılarından dolayı sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Her yıl bir önceki yıldan fazla mesafe alıyoruz. Birlikte gideceğimiz çok yol, başaracağımız bir çok iş var’ dedi.



Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu