İç Anadolu Belediyeler Birliği´nde eğitim verildi

İç Anadolu Belediyeler Birliği´nde eğitim verildi

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) tarafından birliğe üye belediyelerin katıldığı Mali Hizmetler Müdürleri Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Gür Kent Otel´de yapılan toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı ve aynı zamanda İABB Başkanı Fethi Yaşar, İABB´ye üye belediyelerin Belediye Başkanları ve belediyelerin Mali Hizmetler Müdürleri katıldı.

Katılımcılara mali mevzuatlar hakkında bilgi verildi

Toplantının başlamasıyla katılımcılara sunum yaparak, yeni mali mevzuatlar ve ihaleler hakkında bilgiler veren Türkiye Belediyeler Birliği Destek Hizmetleri Müdürü Halil İbrahim Azak, İç Anadolu´nun farklı ilçelerinden gelen personellere eğitim vererek soruları da yanıtladı. Eğitim sonunda sertifikalarını Başkan Yaşar´ın elinden alan konuklar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

“Bütçe doğru harcanmalı ve doğru toplanmalı”

Yaşar, “Belediyeyi yönetenler, belediye bütçesini iyi takip etmelidirler. Herkes bütçesini doğru harcamak ve doğru toplamak zorundadır. Hepimiz biliyoruz ki küçük belediyelerin küçük belediye çapında, büyük belediyelerin büyük belediye çapında çeşitli gelirleri ve sıkıntıları var. Bizler kaynakları kullanırken halk bunun neresinde hesabını yapmalıyız ve yaptığımız hizmetten vatandaşın nasıl yararlanacağını düşünmeliyiz. Bunu yaptığınız zaman işte o parayı kendi paranız gibi harcamış olursunuz. Kendi paranızı harcarken gösterdiğiniz özeni belediyenin parasını harcarken de göstermelisiniz. İşte böyle yaparsanız inanın ki başarı da arkasından gelecektir” diye konuştu.

Terör eylemlerini kınadı

Katılımcılara sertifikalarını vererek, Suruç´ta ve Adıyaman´da meydana gelen terör eylemlerini kınayan Yaşar, “Ülkemizde yaşanan bu acılar artık dinmelidir. Hepimizin bu ülkede kardeşçe yaşamasını, hatta sadece ülkemizde değil tüm İslam aleminde kardeşliğin, barışın ve sevginin egemen olmasını en içten duygularımla yüce Allah´tan diliyorum. Her iki terör olayını da lanetliyorum” dedi.



Ankara

17.04.2024

  • İMSAK 04:30
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:00
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli