`İç güvenlik paketi yasalaşırsa kamu düzeni sağlanmaz bozulur

`İç güvenlik paketi yasalaşırsa kamu düzeni sağlanmaz bozulur

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, asayişi sağlamak için yeterli mevzuatın bulunduğunu ayrıca bir güvenlik paketine ihtiyaç olmadığını vurguladı. Serindağ, Gaziantep`te rütbeli bir polisin, bir başka polise fiziksel ve sözlü şiddet uygulayarak esnaf

Serindağ, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, ülkede asayişsizlik, kamu düzeninde aşınma varsa bu kanunların eksikliğinden, uygulama yanlışlığından kaynaklandığını söyledi. 
İç güvenlik paketin amacının barışçıl gösterileri şiddetle bastırmak ve `paralel yapı`yla mücadele bahanesi altında Emniyet`te tasfiye gerçekleştirmek olduğunu anlatan Serindağ, paketin yasalaşması halinde kamu düzeninin sağlanmasının değil, bozulmasının söz konusu olacağına dikkat çekti.

Kamu düzeninin sağlanması için gerekli mevzuatın zaten olduğunu söyleyen Serindağ, hükümetin demokratik sınırlar içinde hareket etmesi durumunda toplum huzurunun sağlanmasının önünde hiçbir engel olmadığını ifade etti. "Demokrasinin uygulanmasını isteyen bir idarenin böyle bir tasarıyı getirmemesi gerekirdi. Zaman henüz var. Hükümet bir an önce bu tasarıyı gündeminden çekmelidir. Türkiye`nin gerçek gündemine dönülmelidir." dedi.

Serindağ, Gaziantep`te esnafın barışçıl protestosuna polisin müdahale ettiğini, rütbeli bir polisin, bir başka polise fiziksel ve sözlü şiddet uygulayarak esnafa biber gazıyla saldırmasını sağladığını belirtti. Bu yaşanan durumun iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ne gibi olumsuzluklar yaşanabileceğine de örnek teşkil ettiğinin altını çizen Serindağ, paketin polise yönelik tasfiye amacı taşıdığını da vurguladı. "İktidar şiddet kullanan, vatandaşa eziyet eden, polisin onurunu ayaklar altına alan polisi değil, kendisine muhalif olanı oradan oraya sürüyor, perişan ediyor." diye konuştu.

Serindağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın milletvekili adaylığı için istifasıyla ilgili ise "Türkiye`de kurumlar tartışılmalı, kurumlar güçlü olmalı, kişiler değil. Bugün Hakan Fidan gider başkası gelir. Nihayetinde bir bürokrattır. Bu kadar tartışılması MİT`in içinde bulunduğu durumu gösterir. Türkiye`de bakanlık görevini en iyi şekilde yürütebilecek yüzlerce insan var. Kişilere görev mi icat edeceğiz? Tartışacaksak MİT`in getirildiği durumu tartışmalıyız. Başındaki zatın istifasından sonra hangi göreve getirileceğini tartışmak yapay bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM`ye sunulan milletvekilleriyle ilgili yasa teklifi hakkındaki soruya Serindağ, teklifi henüz tam olarak inceleyemediğini, var olan ancak değişik yasalarda yer alan düzenlemeleri bir araya toplayan bir düzenleme olduğunu düşündüğünü kaydetti.



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli