İki kere açmadan rahat edemiyor

İki kere açmadan rahat edemiyor

Millet Bahçesi’ni ikinci kez açan AKP’li Mamak Belediyesi, bugün de ilçedeki buz pateni pistini ikinci defa açacak. Belediye Meclisi’nden CHP’li Ferat Tokmak, “Murat Köse ve ekibi bunu alışkanlık hale getirdi” dedi.

AKP’li Mamak Belediyesi’nin dikkat çeken uygulamalarına bir yenisi eklendi. Murat Köse yönetimindeki belediye, buz pateni pistini bir ay içinde iki kere açmak için kolları sıvadı.

Ankara Mamak’a inşa edilen bu paten pisti, 17 Aralık 2021’de ilk ziyaretçilerini aldı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, aynı gün sosyal medya paylaşımında, “Mamak buz pateni pisti hazır. Sizleri pistimize davet ediyoruz” ifadesini kullandı. Mamak Belediyesi’nin AKP’li meclis üyelerinden Taylan Darıcıoğlu da 17 Aralık tarihli sosyal medya paylaşımında buz pateni pistinin açıldığını belirterek, “Bu güzel tesisi ilçemize kazandıran Murat Köse’ye teşekkür ediyoruz” diye yazdı.

Belediyenin sitesinde de bir gün sonra pistin açıldığına dair haber paylaşıldı. “Mamak’ta ilk kez buz pateni yapmanın mutluluğunu yaşadılar” başlıklı habere göre, açılan pistin ilk ziyaretçileri Başkan Köse, başkan yardımcıları, AKP Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş oldu. Burada bir konuşma yapan Başkan Köse, pistin uluslararası standartlara sahip olduğunu söyledi, “Söz verdik, daha fazlasını yaptık” dedi.

‘SİYASİ AYMAZLIK’

Bir ay önce hizmete açılan tesis için bugün bir kez daha açılış töreni düzenleneceği öğrenildi. AKP’li Köse, “Buz pateni pistimizin resmi açılışını yapıyoruz” diyerek açılış programını duyurdu.

CHP Mamak Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ferat Tokmak, daha önce de belediyenin benzer uygulamalarının olduğunu kaydetti. Eski başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan Millet Bahçesi için bir süre sonra belediye tarafından bir açılış töreni daha düzenlendiğini anımsatan Tokmak, “Murat Köse ve ekibi bunu alışkanlık hale getirdi. Daha önce açılan bir yeri tekrar açmak, siyasi aymazlık” diye konuştu.

İhaleler hep tanıdıklara

İlçedeki tesisleri iki kez açmasıyla ünlenen Mamak Belediyesi, AKP’ye yakınlığıyla bilinen isimlere verdiği kamu ihaleleri ile de gündeme gelmişti.

İdarenin tartışmalı ihalelerinden bazıları şöyle:

• Mamak Belediyesi, öğrencilere dağıtmak üzere satın aldığı tabletleri AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir başka ismin şirketinden aldı. Şirkete 1,1 milyon TL ödendi.

• AKP’li Mamak Belediyesi’nin 6 milyon TL’lik millet kıraathanesi ihalesini belediye iştiraki ile birlikte üstlenen ismin, AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olduğu belirlendi.



Anahtar Kelimeler: açmadan rahat edemiyor

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli