İlçelerin Bütçeleri Onaylandı

İlçelerin Bütçeleri Onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi?nde ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesi devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi?nde Pursaklar, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle belediyelerinin bütçeleri oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Davut Erdem’in Başkanlığı’nda,  Pursaklar, Mamak, Keçiören ve Yenimahalle ilçe belediyelerinin 2014 Mali Yılı Bütçelerini Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul etti.

Daha önceki ilçe belediyelerinin tümünde olduğu gibi bu 4 ilçenin bütçelerinin kabulünde de meclis ortak hareket etti. 4 ilçenin bütçe maddelerinin ayrı ayrı okunarak kabul edilmesinin ardından, Pursaklar İlçesi Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Mamak Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Akgül, son olarak ta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gösterilen destek için meclis üyelerine teşekkür konuşması yaptılar.

Bütçe görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi İlçe belediyelerinden Sincan Belediye’si ile ASKİ, EGO ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı Bütçelerinin görüşülmesi ile bütçe görüşmeleri tamamlanacak.

 

-2014 YILI MİNİBÜS RUHSAT VE

OTOPARK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 Ocak 2014’ tarihinden geçerli olmak üzere minibüslerin 1. Grup, 2. Grup ve 3. Grup hatlara ait “Ruhsat ücretleri” ve “Otopark ücretleri”ni yolcu taşıma potansiyeli ve kazanç durumuna göre belirledi.  

Şehir içerisinde semtler arası çalışmalarına izin verilen tahditli minibüslerin 2014 yılı içerisinde ruhsat ücretlerinin 1. Grup için 450 TL, 2. Grup için 300 TL, 3. Grup için ise 225 TL olması, ayrıca tüm hatlarda çalışan minibüslerden otopark ücreti olarak 275 TL tahsil edilmesine,  yıl içersinde ruhsat ve otopark ücretini ödemeyen minibüs sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapılması kabul edildi.      

Yolcu taşıma potansiyeli ve kazanç durumuna göre hazırlanan liste:

1. Grup:

Aski-Ostim-Batıkent, Akdere, Abidinpaşa,Aktepe,Balgat-Cevizlidere, Dikmen, Etlik, Etimesgut, Gölbaşı, Hasköy, Keçiören- Batıkent, Mamak-Kayaş, Sokullu-Öveçler, Seyranbağları, Sanatoryum, Siteler, Sincan – Fatih, Ümitköy, Yukarı Ayrancı, 100. Yıl

2. Grup:

Eryaman, Keçiören, Şentepe, Yenimahalle, İncirli, İçaydınlık

3.    Grup:

Çinçinbağları,  Dörtyol-Bahçeli-Emek



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

16.05.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:41
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli