İş Güvencemize Gözünü Dikenler Sandıkta Cevabını Alacak

 İş   Güvencemize  Gözünü  Dikenler  Sandıkta  Cevabını  Alacak

Türk Büro – Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 25.04.2015 tarihinde İstanbul’da gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Son 13 yılda ilk defa memurlar resmi enflasyon altında zamma mahkum edildiler. Malum-Sen’in yaptığı 2014 ve 2015 yılı toplu sözleşmel

Yokuş, konuşmasının devamında 2014 yılı için yapılan 123 TL’lik artışın karşılığı ortalama memur maaşlarına yansıması %5,2 olduğunu belirterek,  “2014 yılı enflasyonu ise %8,2 olarak gerçekleşmiştir. Memurlar 6. aydan itibaren (Hazirandan) kesesinden yemeye başlamış ve borç batağına sürüklenmiştir. Başbakan ise memura %17 zam verdik diyerek, hesap bilmez Konfederasyonun savunuculuğunu yapmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen “Destan Yazdı” demiştir. Evet, Memur-Sen yandaşlıkta, emeğin ve alın terinin pazarlanmasında destan yazmıştır. 2015 yılı içinse Memura %3+3, memur emeklisine %3+3, asgari ücretliye %6+6, İşçi ve Bağ-Kur emeklisine %2,32 sefalet artışı yapılırken, Milletvekiline 1000 TL, Milletvekili emeklisine 711 TL artış yapılmıştır. Sırada ise subay, astsubaylar ile valiler ve kaymakamlara zam hazırlığı var. Hükümet her zaman olduğu gibi istediği kesimlere ekstra zam vermiştir. 2015 yılının ilk 3 ayında enflasyon %3,03 çıkmıştır. Kısacası memur 2015 yılında da kaybeden olmuştur.”

İŞ GÜVENCEMİZ KIRMIZI  ÇİZGİMİZDİR

Yokuş, “İktidara geldikleri günden beri, memurun iş güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamaya çalışan siyasi iktidar, 12 yıllık iktidarları döneminde sürekli işçi-memur ayrımının kaldırılması gerektiğini ifade etmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha işçi, memur ayrımını kaldıracaklarını ifade ederek, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde işçi-memur ayrımı olmadığını söylemiştir. Halbuki Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesine bakılırsa birçok gelişmiş ülkede aynen kamu çalışanları gibi hayat boyu garantisi olan devlet memurları var. Örneğin Hollanda’da süreli sözleşmeli çalışanların oranı yüzde bir bile değil. Hepsi iş garantili ama Türkiye’de devlet memurların iş garantisi birilerini rahatsız ediyor. Amerika’nın da Başkanlık sistemiyle yönetildiğini örnek gösteren Sayın Cumhurbaşkanı burada çalışanların %90’ının hayat boyu çalışanlar, yani güvenceli çalışanlar olduğunu bilmiyor mu?”

İKTİDAR 13 YILDA YAPTIĞI KADROLAŞMAYI YETERLİ BULMUYOR

"Bu iktidar döneminde 2011 yılında yapılan seçim öncesi 100 bini aşkın 4B’li sözleşmeli personel kadroya geçirilmişti. Ancak, halen 4B’li personel alınıyor. Kamuda 4B, 4C gibi farklı statülerde personel çalıştırılması hem ücret hem de statü açısından sorun yaratmaktadır. Devlet’in hafızası için memurun güvencesi olmalıdır. Çünkü hafızasını kaybeden bir devletin,  yönetilebilmesi mümkün değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak, bedeli ne olursa olsun bu anlayışla mücadelemizi sürdüreceğiz.”

İŞ GÜVENCEMİZE GÖZÜNÜ DİKENLER SANDIKTA CEVABINI ALACAK

Yokuş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafsızlığını yitirmiş, AKP için şehir şehir dolaşıp oy istiyor. “400 milletvekili istiyorum” diyor. Türkiye’ye Başkanlık sistemini getirme hayaliyle yaşayan Erdoğan, ülkemizi geri dönülmez bir yola sürüklüyor. Benden olanlar ve olmayanlar diye vatandaşlarımızı ayırıyor. Memuru, asgari ücretliyi, emekliyi velhasıl tüm sosyal kesimleri yılda 2 defa vergiye tabii tutup, enflasyon farkını dahi çok gören siyasi anlayış, gereken cevabı alacaktır. memurun iş güvencesine göz diken siyasi iktidara, 2 milyon 600 bin memurumuz gerekli cevabı sandıkta verecektir. Memurlarımız siyasileşmeye ortak olmayacak, iktidarla gelip iktidarla giden memurlardan olmadıklarını sandıkta göstereceklerdir.” Dedi.

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı