İzmir Caddesi Köy Yolu Gibi

İzmir Caddesi Köy Yolu Gibi

Kızılay İzmir Caddesi yıllardır yenilenmeyi beklerken fiber internet çalışması ile tamamen köy yoluna döndü. Vatandaşlar şikayetçi.

İki yanında bulunan iş ve alışveriş merkezleriyle kent merkezinde, yaya trafiğinin en yoğun olduğu İzmir-2 Caddesi´nin kaldırımları da ‘fiber internet´ altyapısı çalışması nedeniyle yürünemez hale geldi. Son dönemde Başkent´in cadde ve sokaklarında yap-boz oynar gibi fiber internet altyapısı çalışması yapan bir GSM şirketi, İzmir-2 Caddesi´ni de yaklaşık 2 ay önce kazdı. Kazı sırasında yerinden çıkarılan bordür taşları ise kaldırım üzerindeki ağaç ve bankların dibine bırakıldı. Caddedeki çalışmanın bitmesine rağmen bordür taşları yerlerine monte edilmedi. Kazının yapıldığı alanlar ise yayaların attığı çöplerle doldu.

12 yıllık yürüyüş yolu

Tunalı Hilmi ve Esat caddeleri ile Sezenler ve Bestekar sokaklarda kaldırım yenileme çalışmaları devam ederken, Kızılay´ın göbeğindeki bir caddenin bu şekilde tahrip edilmesi ise gözleri, cadde üzerindeki diğer sorunlara çevirdi. Kaldırımları bakım bekleyen İzmir-2 Caddesi´nin devamındaki İzmir-1 Caddesi´nin yürüyüş yolu da 2003 yılından bu yana yenilenmiyor. 12 yıl önce yapılan çalışmalar sırasında belli aralıklara döşenen ‘Büyükşehir Belediyesi´ yazılı taşların da bulunduğu yürüyüş yolundaki taşların birçoğu kırılmış durumda. Çökme ve küçük çukurların meydana geldiği yürüyüş yolundaki taşların bir kısmı da yerinden çıktığı için vatandaşlar yürürken zor anlar yaşıyor. Yağmurlu havalarda altları su dolan taşlar ise atılan her adımda yayalara isyan ettiriyor.

Yürümenin imkânı yok

Kaldırımların bakımsız kalmasına tepki gösteren cadde esnafı ile vatandaşlar ise şunları söyledi:

“Şehrin göbeği köy yolu gibi. Yürümenin imkânı yok. Taşlar yerinden çıktığı için adım atarken takılıyoruz. Yağmur yağdığında çilemiz daha da büyüyor. Burası Anakra´nın en merkezi yerlerinden biri ama yürüyüş yolu çukurlarla dolu. Tüm bunlarla boğuşurken, sağlam olan kaldırımlarımız da altyapı çalışmasıyla yürünemez hale getirildi. Yetkililerin, İzmir Caddesi´ni görmesi için daha kaç yıl geçmesi gerekiyor?”



Anahtar Kelimeler: İzmir Caddesi Yolu Gibi

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli