´´KADIN TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR´´

´´KADIN TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR´´

İyi Parti Ankara İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu 8 dünya kadınlar günü etkinliğinde konuşma yapan İl Başkanı Mesut Özarslan, Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal harekette başarıyı elde edemeyeceğine vurgu

Özarslan; ´´Partimiz gücünü milletten alan, kadın aile ve çocuk sorunlarına duyarlı bir partidir ve aynı zamanda cesur kadınların hareketidir. Bu demokrasi mücadelemizi siz kadınlarımızın destek ve çabalarıyla kazanacağız. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik sosyal, ekonomik, kültürel  ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları  dolayısı ile büyük önem taşımaktadır´´dedi.

´´Cennet Anaların Ayakları Altındadır´´

Tarihe damga vurmuş kadınların olduğunu belirten Özarslan kadın olmadan hiçbir zaferin kazanılmayacağını ve kadın olmadan tarih sayfalarında toplumun iz bırakmasının mümkün olamayacağını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti.

Özarslan:´´Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini, ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir, Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun´u, Halide Edip Adıvar´ı, Halime Çavuş´u, Ayşe Çavuşu, Kara Fatması bizim kahraman kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalamaz´´diye konuştu.

´´Biz İyi Parti olarak Türk toplumunda kadınlarımızın elde ettiği bu hakları daha da ileriye götürmeye, layık oldukları yere şeref ile taşımaya kararlıyız. ´´Cennet Anaların Ayakları Altındadır.´´ diyen bir ulvi dinin mensupları olarak kadınlarımıza yönelik her türlü şiddet, baskı ve ayrıştırmanın karşısında duracak bunun için gereken her türlü hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz´´dedi.

KADININ GÜLÜŞÜ SONSUZ OLSUN

Kadınlar günü etkinliğinde konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ; Türk toplumunda kadının hep ötelenmeye çalışıldığını ama artık İyi Parti  sayesinde  hak ettiği değeri göreceğini vurguladı.

Kadınlara yönelik izlenen politikaların yanlış  olduğunu,kadınları  istedikleri gibi şekillendirme çabalarına girdiklerini, onların ötelenmeye çalışılmasının yanlış olduğunu  belirten  Akşener sözlerine şöyle devam etti: ´´Kadın erkek eşit değildir diyen  Erdoğan´ı,önce kadınlarla beraber demokratik kurallar içinde oradan indireceğiz. Kadınlar için yapılacak en önemli iş budur.Empati kuramayan, kadın erkek ayrımcılığı yapan, kadını cinsiyeti üzerinden değerlendiren, kadını insan gibi görmeyen, karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyin diyen o anlayışa sahip kadını eve kapatmaya çalışan, biz kadınlara dur çeken Recep Tayyip Erdoğan´ın sandıkta değişimini sağlayacağız´´dedi.

İYİ PARTİ HER ZAMAN KADINLARIMIZIN YANINDA

Aşener:´´ Kadınlarımızın sokakta rahat gezmesini, kahkahalarıyla çocukça gülümsemelerinin sokaklarda çınlamasını istiyorum. Bir insanın her konuda fikri olabilir mi ?Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor, her konuda hakim sıfatıyla konuşuyor. Türkiye´de kadınlar kocaları ve çocukları için büyükşehirlerde endişelenmekten bitap düşüyorlar .Onun için kadınlarımıza sesleniyorum huzur için İyi Parti burada. İyi Parti öncelikle bir kadınlar hareketidir ve aynı zamanda bir cesurlar hareketidir. Olağanüstü  hal şartlarına rağmen kurulamaz denilen İyi Parti kuruldu. Şimdi de diyorlar ki: ´ Seçimlere giremez. ´  Ben de onlara diyorum ki: ´ Cumhurbaşkanı olduğumda İyi Parti´nin ne kadar güçlü olduğunu göreceksiniz! ´ ´´ diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: KADIN TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı