Kahramankazan´dan dünyaya barış mesajları

Kahramankazan´dan dünyaya barış mesajları

Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ve 30 ülkeden 130´a yakın yabancı öğrencinin katıldığı Uluslararası Gençlik Çalıştayı sertifika töreni ile son buldu. Anıtkabir ve TBMM başta olmak üzere Ankara´daki tarihi ve görülmesi gereke

Kahramankazan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu´nda düzenlenen sertifika törenine Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Harun Tüfenkçi ve davetliler katıldı.

Kahramankazan eviniz

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, törende yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında gelen öğrencileri ilçelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Farklı kültürlerden geliyor olsak da bu farklılıklarımızı zenginlik olarak benimsemiş bir milletin torunlarıyız. Sizler burada Türk kültürünü öğrendiniz, bizler de sizlerin kültürünüzü öğrendik. Türkiye´de bir eviniz, Kahramankazan´da sıcak bir yuvanız olduğunu unutmayın” dedi.

Barış vurgusu

Dünyada ve özellikle Orta Doğu coğrafyasında kritik bir süreçten geçildiğini vurgulayan Ertürk, “Çalıştayımız kaynaşma ve tanışmanın yanı sıra barışa da hizmet etti. Bu sertifikalar onun için büyük bir anlam ifade ediyor. Yalnızca aziz milletimizin değil, İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti coğrafyamızda ve dünyada barış ve sevgi dilinin kullanılması noktasında önemli adımlar atıyor. Sizler de bunu yerinde görerek, ülkelerinize barış elçileri olarak dönüyorsunuz” diye konuştu.

Türkiye tanıtıldı

Konuşmaların ardından Ertürk, Ak ve Tüfenkçi çalıştayı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını takdim etti. İspanya, Hollanda, Kosova, Polonya, Hindistan, Gine, Fil Dişi Sahilleri, Arnavutluk ve Azerbaycan´ın da aralarında bulunduğu 30 ülkeden 130´a yakın öğrencinin katıldığı çalıştayda, sivil toplum, katılımcı demokrasi, gençlik faaliyetleri, mültecilerin entegrasyonu gibi konularda atölye çalışmaları yapıldı. Yabancı gençlere 15 Temmuz destanı ve Türkiye hakkında bilgi sunuldu. Öğrenciler Anıtkabir ve TBMM başta olmak üzere Ankara´daki tarihi ve görülmesi gereken mekanları gezdi.

Erik Dalı ile coştular

Başkan Ertürk, törenin ardından öğrenciler onuruna akşam yemeği verdi. Öğrenciler burada Türk mutfağının tadına bakma fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca halk müziği sanatçısı Ali Seven´in seslendirdiği türküleri dinledi. Yabancı öğrenciler Ankara´nın Bağları ve Erik Dalı gibi oyun havalarına hep birlikte eşlik etti.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli