Kamalak: Diktatörlerle, firavunlarla değil sadıklarla beraber olun

Kamalak: Diktatörlerle, firavunlarla değil sadıklarla beraber olun

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hakkın olduğu yerde ehveni şerre itibar edilemeyeceğini söyledi. Kamalak, “Şunu söylüyorlar efendim falan ehveni şerdir. Aziz kardeşlerim hakkın olduğu yerde ehveni şerre itibar edilemez. Bir davanın hakl

GELİN HAK ÇERÇEVİSİNDE HAREKET EDELİM
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Diyarbakır´da düzenlenen bölge toplantısına katıldı. Sur ilçesinde düzenlenen toplantıya SP genel merkez yöneticilerinin yanı sıra bölgedeki il başkanlarından oluşan yaklaşık 400 kişilik partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kamalak, Doğu ve Güneydoğu´yu çok iyi bildiğini ve yakından tanıdığını kaydetti. Kamalak, şu ifadeleri kullandı: “Kürt kardeşlerimle ilgili iki temel özellik bir son derece mert oluşlarıdır. İkinci temel özellikle son derece dinlerine bağlı inançlı ve emin insanlar oluşlarıdır. Bu iki meziyetlerinden dolayı 1071´de Alpaslan Anadolu´ya yürüdüğü zaman o dönem Alpaslan´ın kontrolünde ve yönetiminde bulunmayan Kürt kardeşlerimiz 20 bin gönüllü askerle Alpaslan´a destek vermiştir inançlarından dolayı. 1514´te Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail arasında savaş çıktığı zaman bu yörelerimiz Osmanlı yönetiminde değildi ama Osmanlı´nın yanında yer almıştır. İnançlarından mert oluşların dolayı.” 

6 ASIRLIK DEVLETİMİZ ÇÖKERKEN YÖRE HALKI İSTANBUL´UN YANINDA YER ALDI

Bölge halkının birinci dünya savaşında da Osmanlı´nın yanında olduğunu belirten Kamalak, “Birinci Dünya Savaşı´nda koca imparatorluk cayır cayır yanarken 6 asırlık devletimiz çökerken Doğu ve Güneydoğu, Anadolu insanımız İstanbul´un yanında yani halifenin yanında yer almıştır inancından dolayı. Ahmet, Mehmet canım kardeşim gel o halde inancımız çerçevesinde hak çerçevesinde hareket edelim.” dedi. 

HAK DEĞİL BATIL ÜZERİNDEN HAREKET ETTİKLERİ İÇİN SORUNLARI ÇÖZEMİYORLAR

AKP hükümetinin ülkenin hiçbir problemini çözmediğini anlatan Kalamak, sözleri şöyle tamamladı: “Çözmediler, çözemezler. Hakkın dışındaki bütün yollar batıldır. Batıldan hayır gelmez. 13 yıldır bir parti tek başına iktidar değil mi? Hangi problemi çözdü. Bütün dünya bir araya gelse batıl üzerinden yürüdükleri müddetçe bu milletin tek problemini çözemezler. Hakta hakikatte buluşmak lazım. Onun adresi de milli görüşün tek adresi olan Saadet Partisi´dir. Şunu söylüyorlar efendim falan ehveni şerdir. Aziz kardeşlerim hakkın olduğu yerde ehveni şerre itibar edilemez. Bir davanın haklılığını geçici kalabalıkların çokluğuyla değil ancak ve ancak ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir. Çünkü yüce Rab buyuruyor, sadıklarla beraber olunuz. Çoğunlukla, kalabalıkla, diktatörlerle, zorbalarla, şununla bununla değil, Firavunlarla, Nemrutlarla değil sadıklarla beraber olun.”



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı