Kapalı Pazarlar Yaşam Alanına Dönüşüyor

Kapalı Pazarlar Yaşam Alanına Dönüşüyor

Yenimahalle´de kapalı pazar alanları yaşam alanlarına dönüştürülüyor.

Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle metro durağı karşısında yaşama geçirdiği kapalı pazar yeri ve sosyal tesisin ardından ikinci yatırımını Karşıyaka bölgesinde gerçekleştirecek. Haftanın belirli günleri dışında boş alanlar olarak kalan pazar yerlerini, sosyal donatı alanlarıyla zenginleştiren ve özel bir komplekse dönüştüren Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka´da kolları sıvadı. Farklı bir mimari yaklaşımla ele alınan Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi, yaklaşık 28 bin m2´lik kapalı alana sahip olacak. Proje, pazar alanı ihtiyacına çözüm getirmenin ötesinde, bölge halkına pek çok farklı hizmetler sunabilecek özellikte olacak.
Tesiste bay ve bayan yüzme havuzu ve fitness merkezleri, pilates-yoga vb. salonlar, Türk hamamı hizmeti içeren spor kompleksi, yaz-kış hizmet vermeye hazır mekanik havalandırmalı, teknik donanımları yüksek düğün salonları, akvaryum gezi alanları ve kafeteryalar yer alacak. Tiyatro, konser, seminer gibi olanaklara hizmet verebilecek çok amaçlı salon, gençlik merkezi, ikinci bahar lokali, etüt merkezi ve yaklaşık 150 çocuğa okul öncesi hizmet verebilecek kapasitedeki kreş yine bu özellikli proje içerisinde yerini alacak.
Taziye evi de olacak
Tesiste ayrıca bölge halkına "taziye evi" olarak hizmet verecek yaklaşık 200 m2´lik bir salon yer alacak. Özel günlerde ailelerin ihtiyacı olan toplanma, mevlit gibi etkinliklerde evlerde oluşan kalabalık ve servis hizmeti sıkıntılarına da çözüm getirmeyi amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşa mutfak ve servis işlerine çözüm getirecek alanları proje üzerinde özellikle planladı.
Alışveriş sokağı konseptı
Tüm bu sosyal donatıları birbirine bağlayan dolaşım alanları, kafeterya ve dükkan planlamaları ile bir alışveriş sokağı konseptinde hazırlanacak tesiste, bu sokağın başında ve sonunda yer alan büyük meydan alanları ise her daim halka hizmet edebilecek, haftanın belirli günlerinde pazar alanına ev sahipliği yapacak. Böylelikle yapının bir parçası olarak tasarlanan büyük meydan alanları, bölge halkının toplanma ve sosyal aktivite alanı olarak dört mevsim hizmet verecek. Meydan ve sokakların üzeri güneş kontrollü camlarla kapatılarak hem pazar alışverişi keyfi yaz aylarının sıcak güneşinden korunacak hemde kışın dış etkenlerden korunaklı keyifli alanlarda alışveriş yapılabilecek.
Kapalı otopark avantajı ile pazara gelen vatandaşlar, ellerinde alışveriş torbaları ile uzun alanlarda yürümek zorunda kalmadan asansörlerle direk araçlarına ulaşabilecek. Bu anlamda halk tipi AVM olarak yorumlanabilecek yapıda verilecek hizmetler, Karşıyakalılara sosyal ve kültürel anlamda büyük bir kazanım olacak. Pazar alanları çevresinde oluşan araç kirliliği ve trafik karmaşası da böylelikle çözümlenmiş olacak.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli