Karamollaoğlu: Tabanda Erdoğan´dan yana tavır alma ihtimali görünmüyor

Karamollaoğlu: Tabanda Erdoğan´dan yana tavır alma ihtimali görünmüyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk Tv´de Fatih Altaylı´nın Teke Tek programına katıldı. Programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanlığına bir kişi seçilecek, burada ittifak ne kadar etkili olur bilem

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Bizim derdimiz birilerini karalamak, kötülemek değil. Bugünkü iktidarın politikalarını esas itibariyle değerlendiriyorum. Genel gidişata baktığımızda Türkiye´nin uygulanan politikalardan dolayı iyi durumda olmadığını görüyorum. Bu ülke hepimizin, bu ülke birden bire yönetilemez hale geldiyse iktidarda bulunan insanları uyarmaya ihtiyaç var" dedi.

"BİZİM TEKLİFİMİZ PAZARLIK DEĞİL"

Karamollaoğlu, "Bizim vicdanımız, kanaatlerimiz ve bunun nasıl çözüleceği konusundaki teklifimiz pazarlık değil. Ekonomide gelmişiz duvara toslamışız bitmiş, nesini pazarlık edeceğiz? Arkadaşlarımız bizim söylediklerimizi dinlemiyorlar. En çok dinlemesi gereken onlar. Sanki iktidara yeni gelinmiş, yanlışıkların farkına varılmamış, şimdi varılıyor... O zaman biz de burada bir değişikliğe gerek var diyoruz" ifadesini kullandı.

"İLKELER ÜZERİNDE DURMALIYIZ, ADALETİN PAZARLIĞI OLMAZ"

Karamollaoğlu, "Bugün içine süründüğümüz durumu 28 Şubat´ın bir neticesi olarak görüyoruz. Türkiye´de yollar yaptılar, havalanları her tarafa yapıldı, köprüler, tüneller yapıldı. Dışarıdan bakıldığında ülke için yatırımlar olarak görünüyor. Bunlar ne pahasına yapıldı diye sorulduğunda bakıyoruz ki Türkiye´de devletin elinde bulunan şeyler satılmış, ortadan kaldırılmış. Yatırımlardan kazandıkları paralar ile alt yapı hizmetlerini geliştiriyorlar şimdi. Sanayide para kazanacak, ülkeyi güçlendirecek yatırımlara önem verin, oradan kazandığınız paralar ile de hizmet yatırımlarınızı yapın. Müsbet görünen adımlar var. Müsbet göründüğü halde bize pahalıya mal olanlar da var. Devlet, şirketleri iyi yönetemez. Şirketlerin başına kendi yandaşlarını koyar ve zarar eder. Güya sattılar ama yerine yenisini koyamadılar. 68 milyar dolarlık özelleştirme olmuş. Bunlar gitti ama yerine yenisi koyulmadı. Hiç mi iyi iş yapmadılar, başörtü mağdurlarının bu mağduriyetini giderdiler. Biz ilkeler üzerinde durmalıyız. İlkelerde taviz olmaz. Adaletin pazarlığı olmaz." şeklinde konuştu.

TABANDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN YANA MEYİL GÖRÜNMÜYOR

Karamollaoğlu, CHP ve İYİ Parti ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Tüm siyasi partiler ile temas halindeyiz. Bizim için ilkeler üzerinde durmak daha mantıklı olur dedik. Cumhurbaşkanlığına bir kişi seçilecek, burada ittifak ne kadar etkili olur bilemiyoruz. Taban seçecek bunu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tabanın sesine kulak verme zorunluluğu var. Tabanda AK Parti Genel Başkanı Erdoğan´dan yana tavır alma ihtimali görünmüyor. Türkiye´de uzlaştırıcı çok farklı kesimlere ait olan zümreleri bir araya getirici bir siyasi parti olarak ben Saadet Partimizi görüyorum. Milletvekili seçimine gelince o günkü zamanda bir dirsek teması kurulabilir. Bir takım adımlar atılabilir. Ön yargılı değiliz, görüşmeye açığız, görüşüyoruz da zaten." diye konuştu.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı