KAZAN’DA ‘TÜRK DİLİ’ KONFERANSI

KAZAN’DA  ‘TÜRK DİLİ’ KONFERANSI

Kazan`da düzenlenen "Anadilin Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi" konulu konferansa ilgi büyük oldu.

Fatih Ortaokulu`nun düzenlediği, Kazan Belediyesi`nin desteklediği "Anadilin Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi" konulu konferans Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Temizyürek`in anlatımıyla gerçekleşen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek,  Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hakan Dilipak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Adil Doğrusever, Fatih Ortaokulu Müdürü Cemil Aktaş, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

"Değerler Yolculuğu" projesi kapsamında yapılan konferansta Türkçenin dünya dilleri arasında en zengin dil olduğunu söyleyen Doç. Dr. Fahri Temizyürek "Kelime hazinesi zengin olan bir dile sahip olmamıza rağmen günlük hayatımızda ortalama 3 ile 5 bin arası kelime kullanıyoruz. Halbuki Türkçede 200 bin kelimemiz var. Türkçeyi daraltarak sınırlı kelimeleri kullandığımızda karşıdaki insanlar tarafından anlaşılmama riski ile karşılaşıyoruz" dedi.

Kelimeleri iyi kullandığımız zaman başarıya ulaşabileceğimizi belirten Temizyürek, "Kelimeleri ne kadar iyi kullanırsak kendimizi o kadar iyi ifade ederiz ve başarıya ulaşırız. Kelimeleri iyi kullanabilmek için de Türkçenin klasik olan kitaplarını okumalıyız. Unutmayalım ki kendi dilini bilmeyen bir insan başka bir dili öğrenemez" diye konuştu.

Belediyeye teşekkür eden Kazan Kaymakamı Murat Duru, "Türkçemiz ana sütü gibi duru ana sütü gibi temiz ve bu temiz Türkçemizi en iyi şekilde kullanmak için ve Türkçemizi yabancı dil istilalarından kurtarmak için hocamızın anlattıklarına uymamız gerekiyor. Ayrıca bu konuda Belediyemize katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi.

Program sonunda küçük bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek "Hocamız bugün bize Türkçemizin ne kadar güzel bir dil olduğunu anlattı. Bu güzel sunumundan dolayı Doç. Dr. Temizyürek`e çok teşekkür ediyorum" dedi.

 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli