Keskin ve Nazlıaka´dan Sağduyu Çağrısı

Keskin ve Nazlıaka´dan Sağduyu Çağrısı

CHP Sincan İlçe örgütünün 8 Eylül akşamı Osmanlı Ocakları´na mensup bir grup tarafından taşlanması ve örgüt binasına zarar verilmesi üzerine CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ortak basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasına Vatan Partisi İlçe Başkanı, EMEP ve HDP İlçe Yöneticileri, Eğitim-Sen İlçe Yönetimi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetimi de katıldı. Aynı binada yer alan HDP İlçe Başkanlığına da saldırıda bulunan grubun Osmanlı Ocaklarına mensup kişilerce düzenlendiği, durumun emniyete intikal ettiği bildirildi.

‘Demokrasinin hiçe sayılmasına izin vermeyeceğiz´

Basın açıklamasında CHP İlçe Başkanı Adnan Keskin, CHP olarak her türlü protestonun, fikir beyanının insancıl yollarla yapılmasını desteklediklerini ancak, insan canına ve özgürlüğüne kast edecek derecede şiddete dönüşmesine karşı olduklarını belirtti. İstiklal Savaşında omuz omuza savaşıldığını, hatırlatan Keskin, CHP´nin demokrasinin mayasını taşıdığını, demokrasi için idam sehpasını kendi ayaklarıyla düşürmüş bir toplumun evlatları olduklarını, cam kırarak bilgisayar kırarak kendilerini korkutamayacaklarını belirtti. Yıllardır birlikte yaşayan toplumların kin ve nefret duymaması için elinden geleni yaptıklarını ve kişileri suçlamadıklarını Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda laik Türkiye Cumhuriyetinin ayakta kalması için, insan hak ve özgürlükleri için demokrasinin hiçe sayılmasına izin vermeyecekleri vurgusunda bulundu.

Verilen zararın ve bunlara destek verenlerin şehitlerin kanına ihanet demek olduğunu belirten Keskin, yazılı ve görsel basının ülkelerin vazgeçilmez unsurları olduklarını, hiçbir şekilde saldırıya maruz bırakılmamaları gerektiğini ifade etti.

‘400 milletvekili bir şehidin, bir gencin hayatına bedel değildir´

7 Haziran´dan beri ülkenin kaosa sürüklenmeye çalışıldığına dikkat çeken Keskin, koalisyon görüşmelerinde hiçbir talepte bulunmadıklarını ve masadan hiç kalmayarak ellerinden geldiğince özverili olduklarını belirtti.400 milletvekilinin 400´ünün de bir şehidin, bir gencin hayatına bedel olmadığını belirterek, CHP Sincan İlçe örgütüne gösterdiği sükuttan dolayı teşekkürlerini sundu.

Nazlıaka: Seçim süreci yönetilmeye çalışılıyor

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, art arda gelen şehit haberlerinden vatandaşın haberleri takip etmeye tahammülünün kalmadığını vurguladığı konuşmasında sokak hareketlerini demokratik zeminlerde olduğu sürece desteklediklerini ancak can acıtıcı eylemlere karşı olduklarını belirterek sağduyulu olmaya davet etti. CHP´nin 92. Kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Nazlıaka, CHP´nin her kesimin umudu olduğunu, kendi egemenliğini getirmek adına seçim sürecini yönlendirmeye çalışıldığını, belki de seçimi iptal etme çabalarının olduğunu, kargaşayı tetikleyenlerin karşısında barış çağrısında bulunmak ve sağduyulu olmanın en yıkıcı hareket olduğunu söyledi. 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli