Keskin: Kartlar Yeniden Karılacak

Keskin: Kartlar Yeniden Karılacak

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin CHP Ankara teşkilatlarının seçim hazırlıkları hakkında gazetemize bilgi verdi.

Keskin Ankara il başkanlığının kadın ve gençlik kolları ile milletvekili aday ve aday adaylarının da dâhil olduğu seçim koordinasyon kurulu oluşturduklarını ve Ankara’nın bütün ilçelerine dağılacak programlar yaptıklarını beyan etti. Ankara il başkanlığı ve CHP genel merkezin hiçbir zaman olmadığı kadar seçimlere hazır olduğunu söyleyen Keskin seçim bildirgesinin halk tarafından benimsendiğini ve bunu yazılı basında da takip ettiklerini bildirdi. CHP’nin şimdiye kadar söylenmemişleri söyleyerek rüzgarı arkasına aldığını, bunu da seçim politikalarını ve çalışmalarını salonlarda değil birebir, lokal ve halkla temas eden kendisini anlatabilen bir programla gerçekleştirdiklerini belirtti.

‘Ankara’da oyumuzu % 30 arttıracağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimatlar doğrultusunda seçim programında diğer partilerle ilgili hiçbir şey konuşmayacaklarını, onların yaptıkları veya yapamadıkları ile ilgili söylemlerde bulunmayacaklarını, sadece CHP seçim bildirgesine bağlı bir seçim propagandası güdeceklerini aktaran Keskin, ‘Seçim bildirgesinde ne yazıyorsa halka onu anlatacağız.  Halkımızın da söylediklerimizi benimseyip kartopundan devasa bir çığa dönüşeceğini umuyoruz. Ankara’da aldığımız oyu %30 arttırarak birinci parti olacağız. Ankara’da oy dağılımının değiştiğini herkes görüyor’ dedi.

‘Kartlar yeniden karılacak’

Seçim bildirgesindeki vaatlerin gerçekleştirilebilir olduğunu söyleyen Keskin, ‘ Gerçekten Türkiye’nin sorunlarının çok iyi anlaşıldığı ve bunlarla ilgili iyi çözüm önerileri getirildiğini görebilirsiniz. Sahada da CHP’nin iyi bir alternatif olduğu gözüküyor. İktidar partisi bile artık koalisyonların ülkeye zarar vereceği şeklinde söylemlerle propagandalara başladılar. 8 Hazirandan sonra da kartların yeniden karılacağı Türkiye yönetiminin 8 Hazirandan sonra daha demokratik daha çağdaş yönetileceğine inanıyoruz’ dedi.

‘Milletçe Alkışlıyoruz’ sloganının halk tarafından sevildiğini ve alkışlarla gösterilen tepkilerin bir protestonun yanı sıra demokrasi çağrısı, özgürlük ve birliktelik çağrısı olduğunu, söyleyen Keskin, 20 ayrı ekibin ve gönüllülerin evlerde ve sahada seçim gününe kadar katlayarak arttıracaklarını, Ankara’da 16 milletvekili çıkarmak ve her ilde birinci parti olmayı hedeflediklerini belirtti.

Çalışmalarının genellikle il koordinasyonda geçtiğini, seçim çalışmalarında kullandığımız ekipmanlar aynı olduğunu, aday adaylarının seçim ofislerini kapatmadığını söyleyen Keskin, il ve ilçelerde açılan onar tane seçim ofisinin açıldığını sözlerine ekledi.

‘Taahhütlerimiz yeter’

Şimdiye dek CHP’ye oy vermemiş insanların CHP’ye oy vermesi için seçim bildirgesinde yayınlanan taahhütlerin yeterli olacağını, bu taahhütlerin gerçekleşebilir nitelikte olduğunu belirten Keskin, asgari ücretin vergiler kaldırılıp, taşeron firmaların da aradan çıkarılmasıyla 1200-1500 liraya çıkacağını, KOBİ’lere ödedikleri vergi kadar ve sıfır faizle kredi verilebileceğini, 800 bin liralık araçlar alınacağına veya 2 milyon lira ile sadece park yapılacağına emekliye bir maaş ikramiye verilebilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Yerel yönetimde şeffaflık

Yerel yönetimlerde şeffaflık ilkesinin CHP’li belediyelere bakılarak ta görülebileceğini vurgulayan Keskin, Çankaya belediyesinin de gerçekleştirdiği gibi lokal referandumlarla halkın yönetimlerde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacaklarını aktardı. Sosyal yardımların hak edene ve daha yüksek miktarlarda sağlanacağını, taşeron firmaların aradan kaldırılarak işçilerin devlet işçisi olmasını sağlayacaklarını belirtti.

Yeterli kaynaklar var, öz kaynaklar harcanmamalı

Yerel yönetimlerde öz kaynakların kullanılması adı altında halkın malının gasp edildiğini, parsel parsel satıldığını söyleyen Keskin, rantı halkın paylaşmasını savunduklarını belirtti. Bu durumun AKP başkan yardımcısının büyükşehir belediye başkanına söyledikleriyle de itiraf edildiği vurgusunda bulunan Keskin, kaynak yaratmanın israf olduğunu, belediyelerin zaten çevre temizlik vergisi, emlak vergisi gibi gelirlerinin olduğunu 1 liralık malın 10 liraya alınmaması ile zaten yeterli kaynağa sahip olunacağını vurguladı. 



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli