Kılıçdaroğlu: Dosyalar Yeniden Açılır

Kılıçdaroğlu: Dosyalar Yeniden Açılır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olmak üzere AKP’nin dört eski Bakanı ve hükümete yakın işadamları hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine yürütülen 17-25 Aralık soruşturmalarının

Cumhuriyet Gazetesine mülakat veren Kılıçdaroğlu, soruşturmaların aklanmasına göz yumulmasının “suç ortaklığı” olacağını söyleyerek, “O dosyalar adaletle yeniden açılır” dedi.

Kılıçdaroğlu, buna karşın yeniden yargılamalara gidilmesi halinde de adaletin önyargılı davranmaması gerektiğini de belirtti. Siyasi intikamın yaşanmayacağının garantisini veren Kılıçdaroğlu, “Bir devri sabık yaratayım diye yola çıkmak asla doğru değildir” diye konuştu.

‘Korkan adamdan yargıç mı olur?’

Kılıçdaroğlu ayrıca YSK’nin Erdoğan’ın seçim kampanyası sırasında “paralel” mitingler düzenlemesine göz yummasını da eleştirdi. “Birilerinin hukuk adına bu ülkede anayasa var, sizin tarafsızlığınız söz konusu, siz bizi dünyaya rezil ediyorsunuz demesi lazım. Oturun oturduğunuz yerde demesi lazım. Ama bunu hatırlatmaktan korkan bir Yüksek Seçim Kurulu var. Kimse kusura bakmasın ama onlara yargıç denmez. Korkan adamdan yargıç mı olur, adaleti sağlamayan yargıç mı olur” diye konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın suç işlediğini vurgularken, buna karşın nı konuda esas sorumlunun YSK olduğunu savundu.

‘Söylemlerimiz duyulmamış’

Kılıçdaroğlu ayrıca, seçim meydanlarında CHP’nin çoğu vaadinin yurttaşlar tarafından duyulmadığını fark ettiklerini söyledi. AKP’ye oy veren geniş bir kitlenin bunu sorguladığını gördüklerini anlatan Kılıçdaroğlu, bunun için önerilerin daha geniş bir şekilde duyulması gerektiğini belirterek, “Bizim iki ikramiye söylemimiz bile hâlâ toplumun önemli bir kesimi tarafından duyulmamış bile. Bazı veriler halen duyulmadığını da gösteriyor. Mazotun 1.5 lira olacağının duyulmadığını söyleniyor çünkü önemli bir kitle ne gazete okuyor, ne televizyon izliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, “yüzyılın projesi” diye adlandırdıkları ve geçen hafta basına açıkladıkları Megakent projesi ile ilgili iş dünyasından çok olumlu tepki aldıklarını da anlattı. AKP’nin dahi projeyi eleştirmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, dışarıdan Bakan olabileceğini gündeme getirdiği Kemal Derviş’in de proje nedeniyle tebrik mesajı gönderdiğini de sözlerine ekledi. (Birgün)



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli