Kılıçdaroğlu’ndan İl Başkanına tavsiyeler

Kılıçdaroğlu’ndan İl Başkanına tavsiyeler

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Merkez’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Yılmaz ve yönetim kurulunu kabul eden Kılıçdaroğlu , Belediye Başkanlığı seçiminde Ankara’da örgütün iyi bir performans sergileyemediği söylendiğin belirtti. Ayrıca parti içi tartışmalara harcanan enerjinin iktidar olmak için harcanması gerektiğine, Sincan’da, Altındağ’da, Pursaklar’da, Akyurt’ta çalışmaların artırılmasına dikkat çekti. Halkın ihtiyaçlarının doğru belirlenmesi ve kadın kolları, gençlik kolları gibi örgütlenmelerin daha verimli çalışması gerektiğine değinen Kılıçdaroğlu, bütün alanda hazırlanan projelerin halka anlatılabilmesi için bu projeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olunması gerektiği şeklindeki söylemiyle parti içi eğitimin önemine işeret etti.

‘Ankara İl Başkanlığı gelir kaynaklarını kendisi yaratacak’

Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Kılıçdaroğolu ile yaptığı görüşmede  ‘Bir önceki dönem yönetimde olan arkadaşlarımızla irtibatımızı koparmadık. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Niyetimiz kimseyi kırmadan, küstürmeden çalışmak ve Ankara İl Başkanlığı yönetimini güçlendirmektir. Bunun yanı sıra İl Başkanlığı gelir kaynaklarını kendisi yaratarak belediyelere bağlı kalmayacak.’  dedi.

‘Demiryolunun alt tarafı bizden habersiz’

Ankara’nın sosyolojik olarak demiryolunun üst ve alt tarafları olarak iki ayrı kentten oluştuğuna ve alt tarafın CHP’den habersiz olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, sosyal demokrasinin ne olduğunun halka anlatılması gerektiğini söyledi.  Bir zamanlar güçlü olunan Polatlı’da gibi ilçeler için özeleştiri verilmesi gerektiği, sosyal demokrasinin evrensel kurallarının doğru bir şekilde öğretilmesi gerektiğine değinen Kılıçdaroğlu, eğitimle görevli çalışanların parti militanı olması gerektiğine, alınan kararlara karşı çıkılması değil arkasında durulması gerektiğine vurgu yaptı.

‘Kongre iradesine saygı duyuyoruz’

Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz’la yaptığımız röportajda ‘Örgüt yapısında değişiklik yapılacak mı?’ sorusuna kongrede seçilerek gelmiş görevlilerin görev süresinin sonuna kadar yapıda yer alacaklarına, ancak ilçe yönetimindekilerin kalıp kalmayacağına il yönetiminin değil, gösterdikleri çabanın ve siyasal anlayışla bir bütünlük içinde olmalarının belirleyici olacağına değindi. Yılmaz parti içi demokrasinin gerçekleştirilmesi için ‘örgüt içerisinde çarşaf listeyi, aday belirlemede ön seçimi daha güçlü hale getireceğiz’ dedi. Parti içi yarışın genel yarışın önüne geçmesine izin verilmeyeceğine değinen Yılmaz, ilçe başkanlarının ve içindeki bütün bileşenlerin de buna özen göstermelerini istediğini belirtti.

‘Kedinin de ciğerin de hesabını Melih Gökçekten soracağız’

İl başkanının ve il örgütünün konumu, yetki ve sorumlulukları belli olduğunu bunun dışına çıkmayacaklarını belirten Yılmaz, belediyeler layıkıyla sorumluluklarını yerine getirmesini CHP’nin başarısını getireceğine değindi. Görevlerini yerine getirenlerin arkalarında güçlü bir Ankara heyeti bulacaklarını söyleyen Yılmaz, Melih Gökçek’in sadece ortaya çıkardığı tahribatların üzerinde çalışmayacaklarını, ‘mış gibi’ anlayışında işleyen süreçlere müdahale edileceğini belirten Yılmaz, ‘kedinin de ciğerin de hesabını Melih Gökçekten soracağız bu denetim mekanizmasını çalıştıracağız’ dedi.

Cumhur başkanlığı secimlerinin yaklaşması nedeniyle çalışmalarına hız verdiklerini belirten Yılmaz, cumhurbaşkanı adayımızın etrafında şekillenen organizasyon bu organizasyonun ortaya koyacağı çalışmaların içerisinde hertürlü şekilde yer alacaklarına da değindi.



Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli