Kılıçdaroğlu, Seçim Startını Kartal’da Verdi

Kılıçdaroğlu, Seçim Startını Kartal’da Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal’da düzenlenen “Milletçe Alkışlıyoruz” mitingi ile seçim startını verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu alkış laikliğe, demokrasiye ve cumhuriyete zulmeden zihniyeti protesto alkışıdır” dedi.

Seçime kadar 50`nin üzerinde miting yapmayı planlayan Kılıçdaroğlu, bu maratonu İstanbul Kartal`dan başlattı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting maratonunu İstanbul Kartal`dan başlattı. "Milletçe Alkışlıyoruz" sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu,  "Türkiye’ye yaşanmaz hale getirenlere kalkın o koltuktan millet oturacak demek için geldik. Milletçe büyük bir alkışı başlatmak için geldik bugün. Bu alkış hakka hukuka ve ekonomiye, özgürlüğe, barışa ve adalete, laikliğe demokrasiye ve  cumhuriyete zulmedenlere zihniyeti protesto alkışıdır. Herkesi tüm vatandaşlarımızı bu alkışa katılmaya davet ediyorum. Avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplumun her kesimine seslendiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Çünkü yanınızda Cumhuriyetle yaşıt CHP var. Kabadayılıktan, zalimlikten, yasadışından, talandan, baskıcılıktan, ayrımcılıktan uzak bir anlayışın temsilcisi CHP var. Onun için korkmayın, yılmayın. Ekonomik refahı ülke genelinde herkesin nasipleneceği şekidel paylaştırmayı hedef edinmiş bir  anlayışın temsilcisi var" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Her gün her saat her yerde çınlayacak bu alkış. Artık düşün yakamızdan diyenlerin sesi olacaktır bu alkış. Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe alkışlayacağız. 
Yalnızca miting meydanlarında değil her gün her yerde alkışlayacağız. Fabrikada, tarlaada, meydanda, sokaklarda hayatın olduğu her yerde alkışlayacağız. Bakın 12 yılda yarattıkları  tablodan satır başları vereceğim, 6 milyon 200 bin işsiz. 17 milyon yoksul. Maaşı 1000 TL’nin altında olan 8 milyon yoksul emekli. Prim borcu olduğu için hastaneye alınmayan esnaf. Sosyal güvenlikten yoksun işçiler. Açlık sınırına dayanmış 1  milyondan fazla insan. Kızgın kırgın bir gençlik. Kalıplara sokumak istenen kadın. İçi boşlatılmış özgürlük ve ahlak kavramları. 

Korkmuş ve sinmiş işdünyası. Korkmuş sinmiş medya. Bakara makara deyip en kutsal değerlerimizi sömüren, yalanı talanı adet edinmiş bir düzen ve cinnet halidne öfkeli bir toplum. Bütün bunların faturasını bu milleitn işçisi, çiftçisi, sanayicisi, tüccarı, emeklisi ödüyor. Nasıl mı ödüyoruz? Yaşadığımız asayiş problemleriyle ödüyoruz. Suriyeli göçmen manzarası ile ödüyoruz. Kadın şiddetin yüzde 1400 oranda artmasıyla ödüyoruz. Kutsallarımızın vce manevi değerleirmizin siyasete alet edilmesiyle ödüyoruz. Ahlakid eğerlerimizi kaybederek ödüyoruz.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli