KIRKONAKLAR’A 4 KATLI BİN 440 M2’LİK YENİ ÇANKAYA EVİ

KIRKONAKLAR’A 4 KATLI BİN 440 M2’LİK YENİ ÇANKAYA EVİ

Alper Taşdelen, vatandaşlardan da, seçimlerde Çankaya’daki oyu arttırma ve Mansur Yavaş’ı tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçme sözünü aldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 9,5 yılda 18. yeni Çankaya Evi’ni Kırkkonaklar Mahallesi’nde açtı. 4 katlı, bin 440 m2’lik tesisin açılışında konuşan Taşdelen, Kırkkonaklar ve Birlik mahallesindeki pazar yerlerinin üzerini kapatmaya, bütün çevre düzenlemelerini yapmaya ve iki park daha yapmaya da söz verdi. 

 

Alper Taşdelen, vatandaşlardan da, seçimlerde Çankaya’daki oyu arttırma ve Mansur Yavaş’ı tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçme sözünü aldı. Onur Akın’ın verdiği konser ise, Başkentlilere keyifli bir akşam yaşattı.

 

Çankaya Belediyesi, Kırkkonaklar’da Çankaya Evini hizmete açtı. Yaklaşık bin 500 metrekare alan üzerine 4 katlı olarak inşa edilen yeni Çankaya Evi’nde, Çankaya Belediyesi'nin ücretsiz LGS hazırlık kursları verdiği Destek Eğitim Merkezi, MEB Çankaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile meslek edindirme ve hobi kursları, kütüphane, Çocuk Teknoloji Evi ve Gelişimsel Oyun Evi ve Çocuk Atölyesi bulunuyor. Kırkkonaklar Çankaya Evi, Başkan Alper Taşdelen döneminde açılan 18. yeni Çankaya Evi oldu.  

 

"RANTIN DEĞİL HALKIN BELEDİYESİYİZ"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, açılış töreninde yaptığı konuşmada Çankaya Evlerinin 21. yüzyılın halkevleri olduğunu belirterek, "Biz rantın değil halkın belediyesiyiz. Doların yeşilini değil, ağacın yeşilini sevenleriz. Çankaya Belediyesi 1 santimetrekare yeşil alanı imara açmamıştır. Halkın olanı halktan kaçıranlar, bu ülkenin kaynaklarını bir avuç insana peşkeş çekenler var. Türkiye her şeye rağmen dünyanın 22. ekonomisi ama benzinin fiyatı 40 lira, dolar oldu 28 lira. Açlık sınırı 14 bin lira, yoksulluk sınırı 36 bin lira. Ülkenin zenginlikleri halka değil bir avuç insana gidiyor. Ama Çankaya Belediyesi gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği yerlerde bunun tersi var" dedi.

 

"ÇANKAYA'DA HER ALANDA VARIZ"

Görevde bulunduğu 9,5 yılda en çok yatırım yapan belediye olduklarının altını çizen Taşdelen, "Sosyal belediyeciliğin en güzelini yaptık. 18 yeni Çankaya Evi, 10 yeni kreş, 110 park, 2 Kapalı yüzme havuzu, spor merkezleri, sosyal tesisler, engelsiz yaşam merkezi, kültür merkezleri yaptık. Belediyemizin yemekhanelerinde her akşam 4 bin öğrencimize ücretsiz akşam yemeği sağlıyoruz. Yine aynı şekilde gelir seviyesi düşük olan 18 mahallemizdeki 3 bin ilkokul öğrencimize de ücretsiz sıcak öğlen yemeğini sınıflarına götürüyoruz. Halk Kart’la açlık sınırının altında yaşayan 2 bin 500 aileye nakit destek veriyoruz. Ekonomik zorluk yaşayan ve 0-6 yaş grubu çocuğu olan ailelere süt desteği veriyoruz. Camilerimizin tadilatlarını ve bakımlarını yapıyor, Ramazan ayında iftar çadırları açıyoruz. Çankaya'daki 244 okulumuzun bakım ve tadilatını Milli Eğitim Bakanlığı değil biz yaptık. Çankaya'da her alanda varız" sözlerini kaydetti. 

 

"ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYOR ANLAYIŞINI YIKMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Taşdelen, tüm bu hizmetlerin belediyenin öz kaynaklarıyla yapıldığını ifade ederek.  "İsraf etmeden, dürüst, namuslu ve liyakatli kadrolarla çalıştık. Bizim umuda ihtiyacımız var. Bizim birileri gibi müteahhidimiz, taşeronumuz ağa babamız yok.  Bizim Hakk’ımız ve halkımız var. Bizim çalıyor ama çalışıyor anlayışını yıkmaya ihtiyacımız var. Biz bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Biz kimseyi ayırt etmeden ötekileştirmeden çalışıyoruz. Bizim felsefemiz yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir. Ben oy versin vermesin 950 bin Çankayalının hepsini seviyor ve Çankaya'ya hizmet etmekten onur duyuyorum. Umudunuzu yitirmeyin iyi örnekler var. Çankaya ve Mansur Başkan iyi birer örnektir. Güzel günlere birlikte kavuşacağız. Atatürk 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben asla umutsuz olmadım' diyor. Uygarlık nehri hep ileri akar. Önüne engeller çıksa da dayanışma içinde birbirimizi kucaklayarak ileri akmasını sağlayacağız. Kırkkonaklar Çankaya Evinin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

 

PAZAR YERLERİNİN ÜZERİNİ KAPATACAĞIZ SÖZÜ VERDİ

Konuşmaların ardından Taşdelen, protokolün de katılımıyla açılış kurdelesini keserek, Kırkkonaklar Çankaya Evi’ni hizmete açtı. Taşdelen ayrıca açılışa gelen vatandaşlara, Kırkkonaklar ve Birlik mahallesindeki pazar yerlerinin üzerini kapatmaya, bütün çevre düzenlemelerini yapmaya ve iki park daha yapmaya da söz verdi. Taşdelen, vatandaşlardan da, seçimlerde Çankaya’daki oyu arttırma ve Mansur Yavaş’ı tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçme sözünü aldı. Daha sonra sahneye çıkan özgün müziğin sevilen sanatçısı Onur Akın’ın verdiği konser, Başkentlilere keyifli bir akşam yaşattı.

 



Anahtar Kelimeler: KIRKONAKLAR’ KATLI ÇANKAYA

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı