Kirleten Ödeyecek

Kirleten Ödeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB´nin de desteğiyle ‘Kirleten Öder´ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje ile koruma altındaki alan ve canlı türünün uğradığı zararda kusuru olan işletmeci tüm zararın masrafını ödemek zorunda kalacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koruma altındaki alan ya da canlıların korunmasına yönelik Avrupa Birliği (AB) ile ‘Kirleten Öder´ projesini hayata geçirecek. Proje kapsamında, koruma altındaki alan veya canlı türünün uğradığı zararda kusur ya da ihmali tespit edilen işletmeci, bunun telafisine yönelik masrafları üstlenecek. 
Avrupa Çevresel Sorumluluk Direktifi´nin Türkiye´deki kanunlara uyarlanması ile ilgili Latanya Otel´de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına Mali İşbirliği Altyapı ve Sosyal Bölgesel Projeler Bölüm Başkanı Müsteşar François Begeot da katıldı. Müsteşar Mustafa Öztürk, doğaya yönelik her türlü olumsuz girişim ve mücadelenin, beraberinde çevre sorunlarını getirdiğini belirterek şunları söyledi:

´´Yol haritamızı koyacağız´´

“Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çevre ile ilgili çalışmalar her geçen gün önem kazanıyor. Toplum refahının tehdit altına girmemesi için gereken çalışmalar ortaya konuyor. Bakanlığımız çevre kirliliğini önlemek, çevre standartlarını yükseltmek, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, tabiat varlıklarını korumak amacıyla stratejik çalışmalarını ilerleterek geliştiriyor. Bakanlığımız, iklim değişikliği koordinasyon toplantıları çerçevesinde tüm kurumlarımızla beraber bir çalışma yaptı. Çalışma yüzde 99 oranında sonuçlandı. Önümüzdeki perşembe günü, Başbabakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz´a, sayın Bakanımızla beraber sunum yapacağız. Türkiye´nin iklim değişikliğiyle ilgili politikaları da bu toplantıda görüşüldükten sonra ulusal iklim değişikliğiyle ilgili de yol haritamızı ortaya koyacağız. Türkiye çevre ile ilgili her sene 4.5 milyar TL yatırım yapıyor.”

Türkiye´nin yanındayız
 
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına Mali İşbirliği Altyapı ve Sosyal Bölgesel Projeler Bölüm Başkanı Müsteşar François Begeot da, AB´nin son 15 yıldır çevre konusunda en güçlü ortaklardan biri olduğunun altını çizdi. Begeot Aralık ayında Paris´te çevre konusunda uluslararası bir müzakere toplantısı yapılacağını hatırlatarak, “Türkiye´nin gelişmiş bir ülke olarak bizimle el ele yürüyeceğine inanıyoruz. Biz her zaman Türkiye´nin yanındayız. Bu çok önemli anlaşmaya Türkiye´nin atacağı imza, çevreyi korumayı ne kadar taaahhüt edeceğini gösterecek. Gelecek nesilleri ve iklimi doğabilecek felaketten korumak için harekete geçmeliyiz. Felaketler başlamadan mücadeleye başlamalıyız” dedi.



Anahtar Kelimeler: Kirleten Ödeyecek

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı