Köremezli "Klasik Bir Belediye Başkanı Değil, İlçeye Vizyon Katan Bir Başkan Olacağım"

Köremezli

Kahramankazan ilçesinde seçim ofisi açılışına gelirken Aydın Köyü´nde kalabalık bir araç konvoyuyla karşılanan Mansur Yavaş, İYİ Parti Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Fazıl Köremezli ile vatandaşları selamladı.

Kahramankazan meydanında düzenlenen açılış töreninde  konuşan  CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener; ilçede tarım ve sanayinin alt yapısı olmasına rağmen işsizliğin ciddi sorun olduğunu, Mansur Bey kazandığı zaman mesleki teknik eğitim liseleri kurularak, yetişecek beyaz yakalı nitelikli elemanların bölgenin evlatları olarak kazanım sağlanacağını belirtti.

İYİ PARTİ Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ise; dürüstlüğün timsali ve kul hakkına asla tenezzül etmeyecek iki yiğit insan olarak Mansur Yavaş ve Fazıl Köremezli´yi göstererek, 31 Mart akşamı ve 1 Nisan sabahı güneşin “kutlu gün” için doğacağına yürekten inandığını söyledi.

Millet İttifakının Kahramankazan Belediye Başkanı Adayı İYİ PARTİ´li Fazıl Köremezli yaptığı konuşmada; bu seçim döneminin huzur içinde geçmesini temenni ederek, hem seçim döneminde hem de seçimler kazanıldığında birlik ve beraberliği bozmadan hizmet edeceğini, farklı partilerden olmanın ortak kutsallarımızı değiştirmeyeceğini, kitabımızın, vatanımızın, bayrağımızın bir olduğunu,partili bir belediye başkanı olmayacağını ve Kahramankazan´da yaşayan herkesi huzur veren bir yönetim anlayışıyla kucaklayacağını kaydetti.

Kahramankazan´ın sorunlarını ve çözümünü bildiğini, ekibiyle birlikte sorun üretmek için değil, sorunları çözmek için bu göreve talip olduğunu belirten Köremezli, seçilmesi durumunda belediyede ahlaklı ve düzgün çalışan hiçbir personelin işinden çıkarılmayacağı gibi maaşlarında gerekli artışların yapılarak, eşitsizliğin ortadan kaldırılacağı mesajını verdi.

“Yapılacak olan o kadar iş var ki heyecanlanıyorum.” diyen Köremezli, projelerini şu başlıklar altında vatandaşlarla paylaştı:

-İlçemize Termal Kent kuracağız, bütçemizin 5/1´ini termal kente yatıracağız. Termal suyu çıktığı yerde değerlendireceğiz. Oteller, hamamlar, suyun çıktığı yerden Tekke, Çırpan köyümüze doğru yapılacak. Özel sektörün bu alanda yatırım yapmasını, Yine sıcak suyumuz ile seracılık yapılmasını sağlayacağız.

-5 yıl içinde en az 3000 üniversite öğrencisini ilçemize getireceğiz. Ekonomik kalkınma için termal kent ve üniversite şarttır.

-Et kombinası, canlı hayvan pazarı ve E5 karayolu üzerine et satış ve köylü pazarını yapacağız. Tarım ve hayvancılıkta kalkınma projesi başlatacağız.

-Kent meydanı hemen yapılmaya başlanacak, ilçe içindeki otopark sıkıntısını çözeceğiz.

-Kahramankazan-Ankara arasındaki ulaşım ile ilgili tüm sorunları çözeceğiz. Kahramankazan´a yakışır otobüs ve dolmuş terminalini yapacağız.

-Satıkadın Mahallesi´nde yapılan kentsel dönüşüm projesini, mal sahiplerinin isteğine göre düzenleyeceğiz.

-Çok katlı bölgelerde yapılan imar düzenlemesi, hem ilçemize, hem halkımıza zarar vermiştir. Mal sahiplerini emsallerde zarar görmeden tekrar imar düzenlemesini yapacağız.

-Kadınlarımız için hanımlar lokali, kadın üretim ve hizmet merkezi kuracağız. Kent konseyinde ve belediye yönetiminde kadınlarımız daha aktif rol alacak.

-Engelli kardeşlerimiz için sanat ve spor merkezleri kuracağız. Belediyeden kaynaklı tüm engellerini kaldıracağız inşallah. Hep birlikte huzur içinde yaşayacağız.

-Yaşlılarımız için her mahalleye Ata Konakları yapacağız.

-Gençlerimiz için her mahalleye sanat ve spor merkezleri yapacağız.

-Organize sanayi bölgesinin kurulması için çalışacağız.

-Satıkadın Eğitim ve Kültür Vakfı´nı kurduracağız. Bu vakıf üzerinden lise ve üniversite düzeyinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız.

-Kazan Kent Konseyi geniş katılımlı olacak ve kentin yönetimine dahil edilecek.

-Muhtarlarımız ve STK´larımız ile istişare içinde birlikte yönetim yapacağız.

-Kahramankazan taşıma kooperatifinin kurulmasına öncülük edeceğiz. İlçemizdeki taşımacılık işlerini bu kooperatif üzerinden kendi nakliyecilerimizin yapmasını sağlayacağız.

Fazıl Köremezli, klasik bir belediye başkanı değil ilçeye vizyon katan bir başkan olacağını,hep birlikte nice projeleri gerçekleştirmek için yetki istediğini, “Mansur Başkanımın kullandığı bir söz var  ‘Kendimin değil, kentimin zengin olması için çalışacağım´ diyor. Evet inşallah bende kendim için değil, kentim için çalışacağım.” diyerek, Mansur Yavaş Bey´le  birlikte çok güzel işler yapacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

Ardından söz alan Mansur Yavaş “31 Mart´ta bir seçim olacak ve 1 Nisan´da yeni bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğa oturup, hizmete başlayacak” diyerek “Yeni bir yönetim gelecek ve Allah nasip ederse vaatlerini yerine getirmek için uğraşacak. Yani bu seçim tamamen ´belediye nasıl daha iyi hizmet edecek?´ meselesi. Dolayısıyla, sadece bir seçim olan ve yeni yöneticinizi seçeceğiniz 31 Mart sonrası için kendinizi tasaya sokmanıza neden yok” mesajını verdi.

“Ben yaptım oldu” anlayışı olmayacağını, hizmette halkın önceliklerine göre hareket edileceğini, Ankara´nın kaynaklarını kullanarak, Ankaralıyı zengin etmenin derdinde olduğunu kaydetti.

Ötekileştirmeye karşı olduğunu belirten Yavaş, seçimi kazandıkları zaman, mutabakatı 6 milyon Ankaralı ile yapmış olacaklarını ve herkese eşit hizmet götürüleceğini önemle vurguladı. “Öyle görülüyor ki, Ankaralı hemşerilerimiz, geçen sefer elimizden alınan emaneti bize verecekler” diyerek Kahramankazan´da seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı