Köylü Pazarı Kuruluyor

Köylü Pazarı Kuruluyor

Sincan´da kurulan üretici pazarları hem sağlıklı hem ucuz… Katkısız, dalından yeni koparılmış meyve ve sebze almak isteyen Ankaralıların ortak noktası haline gelen Sincan pazarları büyük ilgi görüyor. Halk arasında “Köylü Pazarı” olarak da bilinen üretici

Bilinçli tüketici, sağlıklı yaşam… Son yıllarda artan hormonlu ürün tartışmaları vatandaşın aklında soru işaretleri bırakırken Sincan Belediyesi, üreticiyi direk tüketiciyle buluşturarak bu soru işaretlerini gidermeye çalışıyor.  Köylerde üretilen ürünler Sincan Belediyesi´nin kurduğu köy ürünleri pazarlarında direk tüketiciyle buluşuyor. Dalından yeni koparılmış sebze ve meyveler Sincan´daki üretici pazarları sayesinde sofralara geliyor. Salı, Cuma ve Cumartesi günleri kurulan pazarda; sebze ve meyveler toplandığı gün ya da toplandıktan en geç bir gün sonra tüketiciye sunuluyor. Küçük çapta üretim yapan üretici sertifikalı köylülerin kendi tarlalarında yetiştirdikleri ürünlerinin satıldığı pazarlar, bilinçli tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Salı Günleri Mevlana Mahallesindeki Semt Pazar Yerinde, Cuma günü Osmanlı Mahallesindeki Semt Pazar Yerinde  Cumartesi günü ise Yenikent Semt Pazar yerinde kuruluyor.

 Anakara´nın her yerinden müşterisi var

 Köylü pazarları sadece Sincan´dan değil Ankara´nın dört bir yanından müşteriye sahip. Bu da üreticiyi oldukça memnun ediyor. Arada herhangi bir aracı olmadan sunulan ürünlerin fiyatı diğer pazarlara göre de ucuz olduğu vurgulanıyor. Böylece vatandaşlar hem daha sağlıklı hem de daha ucuz sebze ve meyve alabiliyor.

 Vatandaşların doğal ürün tüketmeleri için gayret ettiklerini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, belediye olarak doğal sebze ve meyve üreten vatandaşları desteklediklerini vurguladı. 

 Başkan Tuna; “Pazarlar sayesinde hem küçük üretici kazanıyor hem de vatandaşlarımız daha sağlıklı ürünler tüketiyor. Halkımızın daha sağlıklı ürünler tüketmeleri için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Pazarların bu denli rağbet görmesi bizleri de ziyadesi ile memnun ediyor.” dedi.

Kusursuz görünüm doğal değil

 Doğal ürünle ilaçlı ürünü ayırt etmek çok kolay değil. Sincan üretici pazarlarındaki satıcılar vatandaşa bu konuda bazı püf noktaları da öğretiyor. En çok ilaçlamanın domates, salatalık, patlıcan ve fasulye de olduğunu ifade eden üreticiler, ürünler seçilirken özellikle şekline bakılmasını öneriyor.  Kusursuz şekle sahip ürünlerin daha çok ilaca maruz kaldığını belirten üreticiler, şekle bakılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

 Yenikentli bir üretici olan Halil Taşdemir de  “Bu ürünleri kendi bahçemde yetiştiriyorum. Ben ilaç falan bilmiyorum, hayatımda hiç kullanmadım. Dalından toplar toplamaz pazara getirdim. Bu pazardaki her ürünü gönül rahatlığıyla tüketiciler satın alabilir.” dedi.



Anahtar Kelimeler: KÖYLÜ PAZARI KURULUYOR

Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu