Kültür Sanat Buluşması etkinliği düzenlendi

Kültür Sanat Buluşması etkinliği düzenlendi

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği?nin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği ?Kültür Sanat Buluşması? etkinliği Mamak Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 Dünyada başka bir örneği bulunmayan Deri kesme hat sanatının birbirinden değerli eserlerinin sergilendiği  gecede, Kültür Bakanlığı Türk Halk müziği sanatçılarının Türküleri ve Ankara kulübü seğmen ekibinin gösterileri yer aldı.

Kültür Sanat Buluşmasına Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Gökmenoğlu ve Mustafa Orhan, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, AK Parti Çankaya ilçe Başkanı Süleyman Yılmaz, AK Parti Çankaya İlçe Teşkilat Başkanı Nutku Akın, idare amiri Doğan Koruyucu, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkan yardımcıları Mehmet Aktay, Arif Küçük, Gölbaşılı işadamlarımızdan Eray Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bilgin, Anadolu Beyaztaş ve Özaktaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Dursun katıldı.

“MUHABİRLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu Kültürel değerlerin korunmasında her bir ferde görevler düştüğünü belirterek, Gazetecilerinde böylesine önemli bir çalışmaya imza atmış olmalarından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Selamoğlu, “Binlerce yıldır değerlerimizi kaybetmedik. Erişilen iletişim teknolojileriyle birlikte artık çok çabuk öğreniyor ve unutuyoruz. Kültürel değerlerimizin unutulmaması hususunda muhabir arkadaşlarımıza çok iş düşmektedir” dedi. Konuşmasının ardından Selamoğlu’na Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin tarafından plaket takdim edildi.

KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMADA İŞÇİLİK YAPMAYA TALİBİZ

Gecenin açılış konuşmasını  yapan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir , bu derneğin kültür ve sanatımızı canlı tutabilmekle birlikte yüzyıllar öncesinden bu günlere taşıdığımız kültürel değerlerimizin gelecek nesillere  aktarılmasında bir araç olması amacıyla kurulduğunu söyledi. Gökdemir, “Gazetecilik mesleğinin sorumlulukları çerçevesinde, kültürümüzü gelecek nesillere aktarma işinin bir işçisi olmaya talip olduk” dedi.

AHİD ANKARLILAR DERNEĞİ’NDEN DESTEK MESAJI

AHİD Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan ise AHİD Ankaralılar Derneği olarak Kültür Sanat Muhabirleri Derneğine her zaman destek olacaklarını belirterek,  AHİD Akademi’nin açıldığını ve akademi çatısı altında birçok kültürel çalışma yapılacağını sözlerine ekledi. Kültür ve Sanata katkılarından dolayı, Sanem Arıkan’a plaket takdim edildi.

TÜRKÜLERLE COŞTULAR

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Kulübü Seğmen Gösteri Ekibi müthiş bir gösteri yaptı. Hemen ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Orhan Ural ve Latife Eraslan söyledikleri türkülerle katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Dernek tarafından organize edilen Hüsn-ü Hat Yansımaları Sergisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı