Kurbanlıklar alana indi

Kurbanlıklar alana indi

Kurban Bayramı?na sayılı günler kala Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı?nda hareketlilik arttı.

 Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar, satış alanındaki yerlerini alırken pazarlıklar, şimdiden kızışmaya başladı.

20 bin kurbanlık

Bu yıl toplam 388 çadırın yer aldığı Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda Erzurum’dan, Kars’a, Çorum’dan, Yozgat’a kadar birçok ilden getirilen kurbanlıklar, alıcı bekliyor. Alanda, 6 bin 750’si büyükbaş, 3 bin 500’ü ise küçükbaş olmak üzere toplam 10 bin 250 kurbanlık bulunuyor. Bu sayının hafta sonuna kadar toplam 20 bini bulması bekleniyor.

Araçlar dezenfekte ediliyor

Her ayrıntı düşünülerek hazırlanan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda belediye ekipleri, olası bir salgının önüne geçebilmek için de hazır bekliyor. Bu kapsamda kurbanlık alanına getirilen hayvanları taşıyan araçlar, alan girişinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Gebe ve damızlık kurbana izin yok

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanlarda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmiyor.

24 saat hizmet

Öte yandan hem vatandaşların hem de kurban satıcılarının rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için dört dörtlük bir hizmet sunan Yenimahalle Belediyesi, altyapısı hazırlanmış, asfaltı atılmış kurban satış merkezinde geceleri de aydınlatma yapıyor. Mescitten, kafeteryaya, duşlardan, lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarlarda, bobcat adı verilen temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken; alanda koku olmaması için de sürekli ilaçlama yapılıyor. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet veriyor.

Yaşar’dan son kontrol

Bayrama sayılı günler kala Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’na giderek bayram hazırlıklarını yerinde inceledi.

Kurban satıcıları ile ayaküstü sohbet eden Yaşar, “Her yıl olduğu gibi bu bayram da Yakacık’ta sağlıklı koşullar altında hem satış hem kesim yapılacak. Alana kurulan 9 adet otomatik kesimhane, kurbanını Yakacık’ta kesecek vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Kurbanlıklar, modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından dini vecibelere uygun olarak kesilecek ve 5 dk gibi kısa bir sürede vatandaşımıza teslim edilecek. Ayrıca alanda vatandaşlara sunduğumuz bir başka kolaylık da ulaşım hizmeti olacak. Trafik sorunun önüne geçmek için özel araçların alana girmesine izin verilmeyecek ve vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşınacak. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşımıza teslim edilecek” dedi.

Yakacık’ın Ankara’nın en büyük ve en hijyenik kurban kesim ve satış yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Yaşar, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı