Küresel Şekillendirme!

Küresel Şekillendirme!

"Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı"nın (GDCO) 3. Genel Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın ev sahipliğinde yarın başlayacak.

Ankara´da 2 yıl aradan sonra bir araya gelen GDCO´ya üye kentlerin temsilcileri için bu akşam konuklara resepsiyon verilecek.

Seul´den Budapeşte´ye, Muscat´tan Torino´ya, Bişkek´ten Lefkoşa´ya kadar 20´den fazla belediye başkanı ve temsilcisinin katılımıyla Sheraton Otel´de yarın (7 Ekim Çarşamba) gerçekleştirilecek olan GDCO Genel Kurulu´nun açılış konuşmasını, halen bu görevi yürüten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yapacak. Açılış konuşmalarının ardından, "aile fotoğrafı" çekilecek.

Teması, "tasarım, kültür ve turizm" olarak belirlenen GDCO 3. Genel Kurulu´nda gün boyu yoğun bir gündemle, üç oturum olarak toplantılar düzenlenecek. Genel Kurul´da, üye kentlerin belediye başkan ve temsilcileri, kentlerindeki çalışmalarına ilişkin sunum yapacak. Sunumların ardından, “Ankara Deklarasyonu” imzalanacak. Genel Kurul oturumları, Başkan Gökçek ile GDCO Genel Sekreteri´nin konuşmalarıyla son bulacak. Tüm konuklar için akşam da gala yemeği verilecek.

8 Ekim Perşembe günü de tüm katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi´nin; ANKAPARK, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Kuzey Ankara Giriş Kentsel Dönüşüm Proje alanı, Ulus Tarihi Kent Merkezi gibi örnek dev proje alanları da gezdirilecek.

Üye sayısı 28´e çıkacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2011 yılındaki Genel Kurul Toplantısı´nda; kentsel dönüşüm projeleri, dev rekreasyon alanları, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi, şehir aydınlatmaları gibi kentsel projelerde gösterdiği başarılarından dolayı Teşkilat Başkanlığı´na seçilmişti. Aynı şekilde 2013 yılında Ankara´da düzenlenen Genel Kurul Toplantısı´nda da oy birliğiyle ikinci kez Teşkilat Başkanlığı´na layık görülmüştü.

2011 yılında üye sayısı 18 olan ve Başkan Gökçek´in girişimleriyle 2013´te 26´ya yükselen Teşkilat´ın üye kent sayısı, yarın düzenlenecek toplantıda, yeni adayların kabulüyle 28´e çıkacak.



Anahtar Kelimeler: Küresel Şekillendirme

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli