Kusunlar TOKİ Mağdurları Meclis Gündeminde

Kusunlar TOKİ Mağdurları Meclis Gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent Gök, Kusunlar TOKİ konutlarını Meclis gündemine taşındı.

Levent Gök, Mamak Kusunlar TOKİ Konutları´nın oturmaya elverişli olmadan hak sahiplerine teslim edildiğini, konutların kapı ve pencerelerinin çalındığını, dairelerin güvercin yuvası haline geldiğini ve 400 kadar hak sahibinin TOKİ ve Belediye tarafından mağdur edildiğini soru önergesiyle Başbakan Davutoğlu´na sordu.

Levent Gök´ün soru önergesi şu şekilde: “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafında Mamak Kusunlar´da her biri 52 daireden oluşan 7 blokun inşaatı tamamlanarak hak sahiplerine geçen yıl teslim edilmiştir. Ancak dairelerin elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı yapılmadığından daire sahiplerinin evlerine taşınması mümkün olmamıştır. Mamak´taki gecekondularına karşılık kendilerine daire vaat edilen hak sahipleri, dairelerine taşınamayış nedeniyle hem kira, hem de TOKİ borcunu ödemeyi zor koşullarda borçlanarak sürdürmeye çalışmaktadır.

Taşınmaya müsait hale getirilemeyen konutların kapı ve pencereleri hırsızlar tarafından sökülerek çalınmış, daireler güvercin yuvası haline gelmiş ve bütün daireler güvercin pisliğiyle dolmuştur. Hırsızların bloklardaki çift asansöre ait kabloları da çaldığı ifade edilmektedir. Bu bağlamda, inşaatı tamamlanan ancak oturmaya elverişli duruma getirilmeyen konutlar neden teslim edilmiştir?

Konutların elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını gerçekleştirmekten, abone olunmaya hazır hale getirmekten kim sorumludur? TOKİ ve yüklenici firmanın sorumluluğu birbirlerine attıkları iddiası doğru mudur?

Konutlardaki tahribatla ortaya çıkan mağduriyeti kim giderecektir?

Elektrik kabloları çalınan asansörlerin onarımını kim üstlenecektir?

Zor ekonomik koşullar içerisinde hem kira hem de TOKİ´ye borç ödemek için çırpınan daire sahiplerine kira yardımı yapmayı, tazminat ödemeyi düşünüyor musunuz?

Kusunlar TOKİ Konutları daire sahiplerine ne zaman teslim edilecektir?

Taşınma işlemleri gerçekleşinceye kadar konutları korumak üzere bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?

Mağduriyete neden olanlar hakkında bir idari soruşturma başlatacak mısınız?”



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli