Tarih: 17.11.2014 18:44

Mamak, kabuğunu kırıyor

Facebook Twitter Linked-in

. Konferansa Akgül’ün yanı sıra Ensar Vakfı Kurucularından Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Ensar Vakfı Ankara Şubesi İstişare Kurulu Üyesi Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, AFAD Grup Başkanı Fahrettin Göker, Türkiye Şeker Fabrikaları Eğitim Daire Başkanı Süleyman Şıhlaroğlu, AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır,  Birlik Vakfı Kurucularından Hüseyin Coşkun,  Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi Başkanı Abdullah Yıldız, çok sayıda bürokrat, akademisyen ve siyasetçi katıldı. “Kentsel Dönüşüm ve Yeni Şehircilik Anlayışı” adlı konu ile ilgili konferans veren Akgül, Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresinin değiştirerek, cazibe merkezi haline geldiğini ve yaşam alanlarıyla örnek bir ilçe olduğunu söyledi.

 

Değerine değer kattı

Kentsel dönüşümle atılan dev adımlarla Mamak’ın örnek ve öncü bir ilçe haline geldiğini kaydeden Akgül, “Biz ilçemizin taşıdığı önemin farkında olarak kentsel dönüşümle bir değişim süreci başlattık. İlk günden itibaren ilçemizin çehresinin değişmesi adına ekibimizle birlikte hassasiyetimizi ortaya koyup, vatandaşlarımızın da desteğiyle ilçemizin kaderini el birliğiyle değiştirdik” dedi. Kentsel dönüşümün Mamak’ın değerine değer kattığını kaydeden Akgül, ilçede dönüşümün artık hız kesmeyeceğini, sürecin belirli bir plan ve program çerçevesinde işlediğini vurguladı. Başarılı bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin amacına ulaşmasında hükümet başta olmak üzere, TOKİ`nin ve Büyükşehir Belediyesinin de büyük desteğinin olduğunun altını çizen Akgül, Mamak’ta yedi ayrı kentsel dönüşüm projesinin uygulandığını belirterek, TOKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve özel müteşebbisler olmak üzere üç ayrı yöntem kullanarak ilerlediklerini söyledi.

 

Her alanda dönüşüm yapıldı

Mamak halkı için sadece kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar yapmadıklarını aynı zamanda çok sayıda bilgi evi, aile merkezi, gençlik merkezi, kapalı pazar alanları, spor tesisleri gibi yatırımların da hayata geçtiğinin altını çizen Akgül, Mamak’ta dönüşüm sadece konutlarla değil. Yaşam alanları oluştururken, sosyal dönüşümü de aynı anda gerçekleştiriyoruz. Çok ciddi mesafe katettik diye konuştu. Akgül konuşmasını sorulan soruları cevaplandırarak sona erdirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —