MANSUR YAVAŞ, STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

MANSUR YAVAŞ, STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Millet İttifakı´nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 8 federasyon ve 45 derneğin bir araya gelmesiyle oluşan Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle buluştu.

Yavaş, görüşmede sorunların çözümünde ortak akıl yöntemine başvuracaklarını vurgularken, Ankara´nın bekçisi olacaklarının da altını çizdi.

 “İMAR RANTI SOSYAL KONUT OLACAK”

Ankara´da birden bire yüksek binaların dikilmeye başladığını belirterek konuşmasına başlayan Yavaş, “Burada büyük rant var. Sayın Mehmet Özhaseki´nin söylediği gibi imar hırsızlığı var” dedi. İmar rantlarından elde edilen gelirin bundan sonra Büyükşehir Belediyesi´nin kasasına gireceğini aktaran Yavaş, “Parsel bazında değişiklik, kişiye özel düzenlemeler kesinlikle olmayacak. Eğer bir şekilde bir talep gelirse, imar plan ve yönetmeliklerine aykırı olmadığı sürece imar rantından elde edilen gelir belediyeye aktarılacak. Bu para da Ankara´da yaşayan yoksul vatandaşların sosyal konut edinmesinde kullanılacak. Ankara´da adalet böyle sağlanır, başka türlü olmaz. Yoksa sadece birilerini zengin etmiş oluruz” diye konuştu.

KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ: KÖY ŞEHRİN HAFIZASIDIR

Başkent Ankara´nın köyleri için planladıkları Köye Dönüş Projesi´nden de bahseden Mansur Yavaş, projenin ilk olarak belirlenen 4 demo köyde başlayacağını belirtti. Yavaş, şöyle devam etti:

“Ankara´nın dört bir tarafında belirlenen dört köy. Önce güneş enerjisi ile ısıtmayı ve elektriğini sağlayacağız. Buna belediye olarak yetkimiz var. Ardından bunu Ankara´nın bütün köylerinde uygulamaya başlayacağız. Bütün şehir yasası ile büyükşehir yapacağız derken köylerin özü kayboldu. Meralar, köy orta malları hep gitti elinden köylünün. Hatta köyün ismi de gitti. Köylerin yaşatılması için, bir karar alacağız ve mesela isteyen olursa ismini ‘Hırkatepe Köyü Mahallesi´ diye değiştireceğiz. Çünkü, köy şehrin bir hafızasıdır. Ortadan kalkmasına müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca, köylerden alınan atık su bedelini de düşüreceğiz.”

“ANKARA´NIN BEKÇİSİ OLACAĞIM”

Ankara ve Ankaralı´ya sahip çıkacağını vurgulayan Yavaş, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın; Ankara´nın bekçisi olacağım. Ankara´nın hakimi falan olmayacağım, Ankara´nın hizmetkarı, şehrin emini olacağım. Bazıları seçildikten sonra kendisini şehrin sahibi zannediyor. Biz şehrin sahibi değiliz. Bizler sizlerden aldığımız vergilerle, sizlere hizmet etmeyi görev edinen insanlarız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

 

 



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı