Mansur Yavaş`tan Gökçek`e sert cevap!

Mansur Yavaş`tan Gökçek`e sert cevap!

`Gökçek?in, Başbakan ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki söyledikleri ortaya çıksa belgesel olur`

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş , sosyal medyada ve televizyonlarda hakkında yayınlanan kasetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu iddiaları 30 Mart’tan sonraya bıraktıklarını ve sadece Ankara’nın geleceği için çalıştıklarını söyleyen Yavaş, "Benim 10 yaşımda söylediklerimi de çıkarabilirler, ortaokulda söylediklerimi de çıkarabilirler. Ne kadar geri giderlerse gitsinler. Ancak Melih Gökçek ’in, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki söylediklerini ortaya çıkartsam bunların hepsi belgesel olur. Artık bunlar bugünün konusu değil. Kara propagandayı bir kenara bırakıp yapılacak işleri anlatsak Ankaralı daha sevinir." dedi.

Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi projelerini anlattı.

Uzun süredir Ankara’da yaptığı görüşmelerden çıkan değerlendirmeler sonucunda, öncelikli olarak yönetim anlayışının yanlış olduğunu tespit ettiklerini belirten Yavaş, mevcut yönetimin değişmesi gerektiğine değindi. Ankara’nın kavgacı bir yönetime değil, uzlaşmacı bir yönetime ihtiyacı olduğunu belirten Yavaş, Ankara’da herkesin başkanı olduğunu fark eden, eşit mesafede olan bir yönetime ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

"FİŞLEME İLE İŞİM OLMAZ"

 

Son günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında ortaya çıkan fişleme iddialarının hoş olmadığını söyleyen Yavaş, şöyle dedi: "Belediye başkanı olsam, kimseyi fişleme diye bir şeyim olmaz. Çünkü ben karşımdaki herkesin insan ve birey gözüyle bakarım. Onların ne siyasi görüşleri, ne dünya görüşleri, ne yaşam biçimleri asla beni ilgilendirmez. Bu konulara girdiğiniz zaman zaten belediye başkanı olamazsınız."

 

"ULAŞIM SORUNUNU RAYLI SİSTEM İLE ÇÖZECEĞİZ"

 

Ankara’nın en önemli sorunlarından birinin de ulaşım olduğunu vurgulayan Yavaş, 2004 yılında yapılan alt ve üst geçitlerin artık bir çözüm olmadığı ve ulaşımı rahatlatacak raylı sistemlerin bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtti. “Ulaşımla ilgili 5 raylı sistem hattını devreye sokmak istiyoruz. Bunu yap-işlet-devret modeli ile diğer hatlarla entegre etmek istiyoruz. Ankara’nın bu hatları kendi yapacak gücü vardır ama en önemli projemiz, Kayaş’tan Sincan’a kadar olan hattı Elmadağ ve Ortaköy’den Yenikent’e kadar uzatmak ve bunu raylı sistem haline getirmek.” diyen Yavaş, hayata geçirilecek proje ile ulaşımda büyük bir rahatlama olacağına dikkat çekti.

 

"ÇOĞULCU BİR BELEDİYE OLUŞTURACAĞIZ"

 

Yeni Belediye Kanunu çerçevesinde Belediye Başkanı’nın çok fazla yetkiyle donatılmasının tek adamlık anlayışını ortaya çıkardığını belirten Yavaş, bu konuda çoğulcu bir anlayış ile Ankara’yı yöneteceklerini ve halkın söz sahibi olduğu bir yönetim oluşturacaklarını ifade etti. Yavaş, şöyle devam etti: "Bu yetkiyi kanunla tek başıma bana verseler paylaşarak kullanacağım. Sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, üniversitelerle işbirliği yapıp, kent konseyleri ile konuşarak yapmak lazım. Bugün bu yapılan kapılar ne kadar öncelikli. Bu kapılar başka yere kütüphane, hastane yapılamaz mıydı gibi konuları sorarsanız yanlış yapmazsınız."

 

"MUHALEFET PARTİLERİ KENDİNİ TEMSİL EDEBİLECEK"

 

Beypazarı belediye başkanı olduğu dönemde uyguladığı, muhalefet partilerinin katılımıyla oluşturulan çoğulcu Belediye Encümeni sistemini Ankara’da da devam ettireceğini ifade eden Yavaş, "Beypazarı’nda, belediye başkanlığı yaptığım sırada zorunluluğum olmamasına rağmen, Belediye Encümeni’ne üye seçerken, Belediye Meclisi’nden muhalefetten bir üye aldım. Birlikte çalıştık. Hem beni denetlesin diye yaptım, hem de ona oy veren insanların yönetimini sağlamak için yaptım. Bunu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de yapacağız. Seçimi kazanırsam bir tane MHP’den bir de AK Parti’den üyeyi Belediye Encümeni’ne alıp şehri birlikte yöneteceğiz. Bu demokratik kültür, ileride de Türk demokrasisi adına güzel bir başlangıç olur." diye konuştu.

 

"BELEDİYE İŞÇİLERİ İŞİNDEN OLMAYACAK"

 

Son günlerde ortaya atılan, ‘Mansur Yavaş geldiğinde belediye işçileri işten çıkarılacak’ iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Yavaş, herkesin işlerine devam edeceği sözünü verdi. Yavaş, şöyle devam etti: "Belediye işçisi, akşama kadar işini yapıp, evine aldığı ekmeği götüren insanlardır. Bu insanları mitinglere, toplantılara götürmek, kendi yararınıza, kendi siyasetiniz için kullanmak çok ayıp bir şeydir. Bu, şimdiki anlamıyla mobbingdir. Bunların birçoğu isteyerek gitmiyor ama zoraki götürüyorlar. Kimlik kartları ellerinden alınıyor. Evlere bayrak asıp bunun fotoğrafını getirme zorunluluğu gibi birçok baskı yapılıyor. Bunların hepsini görüyoruz. Bunları isteyerek yaptıklarını düşünmüyorum. Bu arada işçilere, ‘Mansur Yavaş gelirse sizi işten çıkaracak’ gibi kara propaganda yapılıyor. Geçen seçimlerde Bugsaş işçilerine neredeyse Kur`an’a el basarak yemin etmişlerdi. Hepinizi kadroya alacağız diye. O sözler tutulmadı. Ben Büyükşehir’de çalışan hiçbir işçinin artık bunlara kulak vermeyeceğini ve bana güveneceğini düşünüyorum. Hiçbirisinin iş kaygısı olmasın."

 

"EN AZ YÜZDE 51 OY BEKLİYORUM"

 

Seçimlerdeki oy oranını da açıklayan Yavaş, "En az yüzde 51 bekliyorum. Geçen seçimlerde de her kesimden oy almıştım. Oy vermeyenler de keşke verseydik demişlerdi. Bu sefer hepsinin oy vereceğini düşünüyorum. Seçimi kazanırsam herkesin belediye başkanı olacağım." şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı