Matkap, Etimesgut`ta Yula`nın aday hayallerini suya düşürdü...

Matkap, Etimesgut`ta Yula`nın aday hayallerini suya düşürdü...

CHP Etimesgut Belediye Başkan aday adayı Mehmet Yula daha önce Ak Parti ve Mhp?ye oy verdiği belirtilen yaklaşık bin beşyüz vatandaşın CHP?ye katılım programı düzenledi.

 Programda Angara gazetesinin Parti içi Yoklamanın ön seçim gibi gösterildiğini sorduğumuz CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap henüz kesin adayımız değildir. Parti meclisi onay verebilir de, vermeye bilir de"dedi.

Etimesgut Yelkenli düğün salonunda temsilen 10 kişinin üye yapıldığı programa CHP genel başkan yardımcısı Nihat Matkap, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu,  İlçe Başkanı Faruk Özdemir ve parti üyeleri katıldı.  Mamak ve Etimesgut`ta parti üyelerine kimi aday görmek istediklerini sorduklarını ama çıkan sonusun kesin sonuç olmadığını ifade eden Matkap, bu konuda MYK ve Parti meclisinin vereceği karar önemlidir" dedi.

"Kimse kesin aday değildir"

3 kasım da yapılan yoklama sonucu sandıktan birinci çıkan ancak MYK dan herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen aday adayı Mehmet Yula’nın İlçe Başkanı Faruk Özdemir ve il başkanı Zeki Alçın’ın Yula’yı aday olarak göstermesi akıllarda soru işaretine sebep oldu.

Program öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’a  yoklama sonucu sandıktan birinci çıkan, MYK tarafından resmi bir açıklama olmamasına rağmen aday adaylarını, aday olarak empoze etmek sizce doğrumudur? Yoksa MYK`nın gizli kararımıdır? sorumuza sayın Matkap ; " Henüz kesinleşmiş bir aday yoktur. 3 Kasım’da yapılan yoklama sonucunda birinci çıkan arkadaşlarımızın adaylığı konusunda Parti meclisi onay verebilir de, vermeye bilir de" biz aday tespit konusunda yöntemler uygulanacaktır. Bu yöntemler birincisi üyeler ile yapılan yoklama sonucu ikincisi kamuoyu yoklaması üçüncüsü ise parti meclisinin ve MYK` nın kararı ile olacaktır dedi.

"Genel Başkan Yardımcısı "kesin aday değildir" dedi, İlçe başkanı kesin adayımız dedi"

 İlçe Başkanı Faruk Özdemir yaptığı konuşmasında ‘’Adayın Memet Yula olduğunu açıkladı ve ‘’Bildiğiniz gibi biz 3 Kasımda bir önseçim yaptık. Binlerce üyemizin katıldığı bir seçimle adayımızı belirledik. Adayımız Memet Yula. Türkiye’de Cumhurbaşkanının bile bir tek kişi tarafından belirlenirken Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilinde ve ilçelerinde belediye başkan adaylarının sizlerin içinden olan parti üyelerinin belirlemesi çok önemlidir. Demokrasi adına övünülecek bir durumdur. Memet Yula becerikli, tecrübeli bir siyasetçidir. Kendisi zaten 5 yıldır, Etimesgut belediye meclis üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir belediye meclis üyesidir. Dolayısıyla sizin içinizden ve sizlerin sorunlarını bilen birisidir. Eminim ki 30 Mart’ta bir başarı kazandığımızda bu sizlerin başarısı olacak. Değerli vatandaşlar bugün buraya CHP’ye katılmak için geldiniz. Bundan büyük gurur duyuyoruz dedi.

Başbakan bu işi yapamıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap katılım törenindeki konuşmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek  24 Kasım öğretmenler gününde CHP’nin öğretmenlerle ilgili önemli projeleri olduğunu belirtti. Matkap, onları çalışırken veya emekli olduklarında ikinci bir işe muhtaç etmeyeceklerini dile getiren Matkap,  Başbakanı hedef alarak ‘’ Dün Türk dış politikası adına kara bir gün yaşadık daha önce biliyorsunuz Obama beyzbol sopasını göstermişti, onu yeni yeni sindiriyorduk ki dün bir Ortadoğu ülkesi, bizden 50 yıl geride olan Mısır bizi istenmeyen ülke ilan etti. Nedeni şudur arkadaşlar, Başbakan sadece ülke içindeki farklı kesimlerler kavga etmekle tatmin olmuyor, neredeyse bütün ülkelerin iç işlerine müdahale etmek istiyor. Ve sonuçta Türkiye bütün komşularıyla kavgalı hale geliyor. Sanki Türkiye’de yargı hukuk kusursuz işliyormuş gibi Mısır yargısını eleştiriyor, Mısır da büyük elçimizi geri gönderiyor. Bu Cumhuriyetimiz açısından katlanılamaz bir durumdur. Etrafımız da dost ülke kalmadı. Peki bu neden kaynaklanıyor? Türkiye Recep Tayyip Erdoğan ile şunu öğrendi, Türkiye’de demokrasiyi özümsememiş insanların Başbakanlık yapmaması gerekiyor. Başbakanlık yapacak kimsenin çoğulculuk ilkesini benimsemesi gerekiyor. Başbakan bu işi yapamıyor. Ona 30 Marttan sonra başka bir iş bulmak lazım. Mesala bir çiftlik ve ona biat edecek işçiler ayarlamalıyız, böylece orada meşgul olur ve kimseye de karışmaz.’’ TBMM’ye başörtülü girilmesi konusuna da değinen Matkap, bu konunun Kılıçdaroğlu ile birlikte gündemden düştüğünü, CHP’siyaset anlayışında insanların ne giyip giymeyeceğinin değil insanın kendisinin olduğunu ifade etti.

Başbakan CHP’ye minnet borçludur

Başbakan’a yüklenerek  devam eden Matkap şöyle konuştu: ‘’ Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında CHP’ye çatmaktadır. Ama Başbakan CHP’ minnet borçludur. CHP olmasaydı, fakir bir balıkçının oğlu Başbakanlık yapabilir miydi? Osmanlıda egemenlik hanedana aitti. M.Kemal Atatürk egemenlik milletindir demeseydi, aynı şekilde fakir bir demircinin oğlu olan Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olabilir miydi? Bu yüzden Cumhuriyet devrimlerine minnet duymak zorundalar. Cumhuriyetimizin üzerinde kara bulutlar dolaşmaktadır. Etimesgut şehirleşmeden  nasibini almamış. 24 yıldır başka partiler yönetmişler bir şeyler yapmışlar, ellerine sağlık. Fakat Etimesgut’un yaşanacak bir yer olmaya ihtiyacı var. Etimesgut’a CHP’nin eli değmeli, Mehmet Yula’nın eli değmeli. Mehmet Yula inatçı, çalışkan ve heyecanlıdır. Yaptığı işi kusursuz yapmak isteyen birisidir. Ve çok güçlü adımlarla, parti üyelerinin tercihi ile aday oldu. Ama bu yetmez onu başkan yapmak için size ihtiyacımız var. Her birimiz bir Memet Yula olmalıyız. Etimesgut’u Çankaya yapmalıyız, Çankaya kadar ilerletmeliyiz. Bunu hep birlikte başaracağınıza inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Yolunuz açık olsun.’’ Konuşmaların ardından partiye katılanlara rozet takılarak etkinlik sonlandırıldı.

Haber: Orhan Aydan / Özel Haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli