Mecliste Olağanüstü Toplantı!

Mecliste Olağanüstü Toplantı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Pazar günü olağanüstü toplanarak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nın başbakanlıktan geri alınarak Cumhurbaşkanlığı´na devrine ilişkin Başkanlık Yazısını oyçokluğuyla onayladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in başkanlığında gerçekleşen toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nın Başbakanlıktan geri alınarak, Cumhurbaşkanlığı´na tahsis edilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Saray, Cumhurbaşkanlığı´na...

Büyükşehir Belediye Meclisi´nde ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nın Cumhurbaşkanlığı´na devrine ilişkin Başkanlık Yazısı da kabul edildi.

Başkanlık Yazısı´nda yer alan, “08.04.2015 tarih ve 644 sayılı kararı ile Başbakanlık´a yapılan tahsisin iptal edilerek, Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği 63386 ada 6 parseldeki hissenin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hizmet binası olarak kullanılmak üzere 2 yıl süreyle bedelsiz olarak 5393 Sayılı Kanun´un 75. Maddesinin (d) bendi gereğince Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi ve bu süre içerisinde trampa (takas) yapılması hususunda karar alınması…” ifadeleri, oy çokluğuyla karara bağlandı.

Kararı “tamamen hukuki bir formalite” olarak niteleyen Gökçek, “Cumhurbaşkanlığı binası, daha önce Başbakanlık olarak yapılmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığına döndürüldü. Cumhurbaşkanlığı´na döndüğü için daha önce Başbakanlık´a tahsis etmişken, bunu Cumhurbaşkanlığı´na çevirdik. Bu kadar basit. Medya ve bazı muhalefet liderleri ısrarla kaçak saray olduğunu söylüyorlar. Bu, tamamıyla yalan ve iftira. Burası ruhsatlı olarak inşa edildi ve şu anda ruhsatlı olarak inşa edilmeye devam ediyor” dedi.

Ulus´ta yeni plan...

Büyükşehir Belediye Meclisi´nde daha sonra, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı´nın yeni planına ilişkin  Başkanlık yazısı görüşülerek, Meclis üyelerinin oy çokluğuyla karara bağlandı.

Toplantıda, Güdül Belediyesi Çağa Mahallesi 4 parselin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz olarak Güdül Belediye Başkanlığı´na tahsisi, oy birliğiyle kabul edildi. 

Gökçek Başkent Gaz´a Yüklendi

Toplantıda ayrıca Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki 1. Etap´ta yapılacak tüm doğalgaz hatlarının AYKOME tarafından hesaplanan kazı ruhsat açım bedellerinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması kaydıyla Başkentgaz Dağıtım A.Ş ile protokol yapılması da oy birliğiyle karara bağlandı.

Kararın ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan Gökçek, “Bizim kendi projemiz olduğu için biz karşılıyoruz. Şu anda Başkentgaz maalesef inanılmaz şekilde bencil davranıyor. Hizmet yapma taraftarı değil. Hizmet yapmadan para toplama taraftarı” dedi.

Kendisinin bu konuda vatandaşı sürekli uyardığını ve çeşitli davalar açıldığını belirten Gökçek, “Bizimle ilgili davalar açmışlardı. O açmış oldukları davaların ilkini kazandık. Bizim lojmanımıza ve bir arsamıza el koymuşlardı, onu kazandık. Ama esas ana arsamız üzerindeki dava devam ediyor. Arsanın üzerine resmen oturdular. Tamamen bir gasp yani. Biz geri aldık ama halen ihtiyati tedbir kararını kaldırabilmiş değiliz. Aradan kaç yıl geçti, kaldıramadık. Mücadelemiz devam ediyor” diye konuştu. 

Patates yardımı

“Ankara Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yaşayan yoksul ve ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere patates yardımı yapılması ve bu amaçla patates alımı, paketlenmesi, muhafaza edilmesi, taşınması ve dağıtılması için gerekli iş ve işlemlerin yapılması” na ilişkin Başkanlık Yazısı´nı da oy birliğiyle kabul eden Meclis´te ayrıca 11-12 Haziran günlerinde Ankara´da etkili olan aşırı yağışlarda zarar görenlere de yardım eli uzatılmasına ilişkin karara imza atıldı.

Kararda, Ankara sınırları içerisinde 11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında aşırı yağışlar sonucu ‘doğal afet´ yaşanması nedeniyle işyeri, konut ve araçları zarara uğrayan vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ imkanları dahilinde 1 milyon lira afet yardımı yapılması kabul edildi.   



Anahtar Kelimeler:

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli