MHP Kazan`da Sorunları Çözmek İçin İddialı

MHP Kazan`da Sorunları Çözmek İçin İddialı

Yerel seçime doğru Adayların belirlenmesinin ardından meclis üyesi adayları da sahalarda boy göstermeye başladı.

Milliyetçi Hareket partisi Kazan Belediye Başkan Adayı Fazıl Köremezli ve meclis üyesi adayları tanıtım için basın mensuplarıyla bir kahvaltıda buluştu. Gazetecilerin sorunlarının da cevaplandığı etkinlikte Kazan`ın sorunları üzerinde duruldu.

Yaklaşık sekiz aydır alanlarda olduklarını belirten  Köremezli, siyasette güvenli ve huzurlu bir ortam istediklerini gelecek günlerde de bunun bu şekilde devam etmesini huzurlu bir seçim atmosferinin geçmesini istediklerini  ifade etti.

Bizim projelerimiz çok farklı

Lokman Ertürk`ü rakip olarak görüyor musunuz? şeklindeki soru üzerene  Köremezli, kimsenin bir eksiği veya fazlası yok herkes rakiptir, her partinin adayını rakip olarak görüyorum dedi. Köremezli  projelerinin Lokman Ertürk`ün projelerine benzediği, onun izinden gittiği yönündeki eleştirilere cevap olarak; `` bu çok farklı bir proje, bizim kuracağımız bir tesis var ortada. Ham maddesini ve malzemesini biz vereceğiz pazarlamasını biz yapacağız. Kadınlarda sadece üretimi yapacaklar. Bizim amacımız kadınlara el becerileri geliştirmek değil, bu konuda eğitmek sonrasında da üretim yapmalarını sağlamak. Kadın çalışma merkezi olarak kuracağımız tesisde biz kadınlara üretim yapma imkanı sağlıyoruz. Bunlar hediyelik eşya, hamak gibi ürünler olabilir. Biz bunların pazarlamasını kendimiz yapacağız. Fabrika, ham madde bizden, ücretsiz servislerimizde olacak yaklaşık 400 kadın 600 ile 1000 lira arası bir maaşla ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Bu sayı isterdik ki 1000-1500 bin kişi olsun ama ilk etapta 400 kişi ile başlayıp bunun bir denemesini yapıp daha sonra yolumuza devam edeceğiz.``

Kazanı biz teksas ortamına çevirmedik

Kazan ilçesinde ki güvenlik problemine de değinen Köremezli, Kazanı biz birilerinin dediği gibi teksas ortamına çevirmedik, burada hep beraber yaşıyoruz burası hepimizin dedi. Kazanın çok güvenli bir şehir olduğunu iddia etmenin hata olduğunu belirten Köremezli sözlerine şöyle devam etti:  ``  Bu ilçede gençler için, insanlar için yapılacak sosyal ve kültürel  faaliyetlerin eksik olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz burada güvenlik güçlerinin görevlerini yaptıklarını düşünüyoruz ama yapılması gerekenler yapılmadığından, belirli alanlarda hizmette eksiklikler olduğundan güvenlik sıkıntısının olduğunu söylüyoruz. İnsanlarımıza sorduğunuzda ilk sorun olarak güvenlikten bahsediyorlar. Kazanda bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Güvenlik sıkıntısı olmasaydı böyle şeyler yaşanmazdı. Gençlerimiz bu yollara düşmezdi.  Bu güvenlik meselesinden kasıt, emniyet görevlilerinin suçluyu yakalaması meselesi değil sadece. Bugün Kazan da lise çağındaki bir çocuğun yapabileceği sosyal faaliyetler çok kısıtlıdır. Sekiz yaşında bir çocuğum var, onu götürebilecek bir kurs v.s bir yer bulamadım. Biz bu yöndeki eksiklikleri gidererek çocuklarımızı eğittiğimizde, daha huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Biz konuşurken halkımızın düşüncelerini esas alarak konuşuyoruz. Özel teşebbüs bu eksiklikler konusunda birşey yapmadı diye devlet duyarsız kalamaz, bu işe devletin el atması lazım. Tamamen kötü demiyoruz ama eksikler var. Dar çaplı etkinlikler Kazan`a istenilen düzeyde kalkındırmaz. Daha büyük çaplı tesisler yaparak çocuklarımızı sokaktan kurtarmalıyız. Artık Kazan`ın nüfusu 46-47 bin buna göre hizmet etmezsek ileride sıkıntılar yaşarız.``

Halk eğitim ile bizim projemizi karşılaştırmak haksızlık olur

Biz Kadın Çalışma Merkezimiz ile 10 bin metrekare bir alana yapılacak fabrikadan, orada çalışacak 400 kadını taşıyacak servislerden, orada ki üretimi Türkiye geneline pazarlamaktan bahsediyoruz. Evet Halk eğitim müdürlüğümüzde devlet aracılığıyla idarecilermiz kurslar düzenleyip, küçük çaplı el işi üretim yapıyorlar. Ama bizim söylemek istedeğimiz o değil, 50 bin nüfuslu bir yerde halk eğitimin yapmış olduğu küçük bir el becerilerini bizim kadın çalışma merkezimizle kıyaslamak haksızlık olur.

Kadınlarımız bizim için değerli

Kazan`da kadınların yapabileceği sanatsal, sosyal, sportif ya da üretime katkı sağlayabileceği bir faaliyet göstermediklerini  söyleyen  Köremezli, nüfusun yüzde 50`sinin kadınlardan oluştuğunu fakat bu nüfusu üretime dahil edemediklerini ve bunun sonucu olarak da ilçenin ekonomik sıkıntının devam ettiğini ifade etti. Köremezli şöyle devam etti: `` Biz bu kadın çalışma merkezimizi bu sıkıntıları giderebilmek, kadınlarımızı üretime dahil edebilmek adına geliştirdik. Hayata geçtiğinde de inanıyorum ki çok farklı güzel bir proje olacak.``

Ben çocuğumun 40-45 kişilik sınıflarda okumasını istemiyorum, 20-25 kişilik sınıflarda daha iyi eğitim almasını istiyorum. Dolayısıyla tercih edilmemesinin sebebi bu. İş adamları Kazan`daki güvenlik sorunundan muzdaripler. Bu ilçenin dağılmasının en büyük sebebi, eğitime, sağlığa, güvenliğe, ekonomiye yatırım yapılmamasıdır. Bu tür alanlarda yatırım yaptığımızda, iş adamları, bürokratlar, belediyede çalışan müdürler de Kazan da ikamet etmeye başlayacaklardır.

Nüfus olarak büyüme olabilir, önemli olan bu büyümenin ilçeye bir katkısının  olmasıdır. İlçede bir vizyon oluşturmasıdır. İş adamları Kazan da kalmamalarının sebebi olarak eğitimi, güvenliği sebep gösteriyorlar. Bunlar belediyenin işi değil diye düşünenler olabilir ama bunların hepsi belediyenin işidir. Belediyecilik yol yapmak, asfalt yapmak, park yapmak olsaydı, merkezi hükümet buraya bir müdür atardı o müdür bu işleri yapardı. Yerel idarenin daha geniş bir fonksiyonu olmalıdır.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu