MİLLETİMİZ SAHİPSİZ DEĞİL

MİLLETİMİZ SAHİPSİZ DEĞİL

Demirel; teröre karşı milli tepkinin, sağduyu ve sorumlulukla ortaya konulması gerektiğini söyledi. Provokasyonlara dikkat çekti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, artan bölücü terör saldırıları ve şehitlerimizin acısı ile ortaya konulan milli tepkinin, sağduyu ve sorumluluk çerçevesinde olması gerektiğini belirterek, “Saldırıların asıl amacı birliğimizi ve dirliğimizi bozmaktır. Milletimiz asla sahipsiz değildir ve devletimiz güçlüdür. Bu karanlık günleri milletçe birbirimize kenetlenerek, tepkimizi sağduyu ve sorumluluk çizgisini aşmadan kuvvetli biçimde ortaya koyarken, provokasyonlara karşı da çok dikkatli ve daima uyanık olmalıyız” dedi.

Başkan Demirel, artan terör olayları ve sokağa dökülen milli tepki ile ilgili bir mesaj yayınladı. “Şehitlerimize yüce Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu karanlık ve sisli günlerden geçerken, milletçe her an dikkatli ve uyanık olmalıyız” diyen Demirel´in mesajı şöyle:

Değerli hemşehrilerim,

20 Temmuz´dan beri devam eden bölücü terör olayları, artık dayanılmaz bir boyuta ulaşmıştır. Her gün birer birer toprağa verdiğimiz şehitlerimizin sayısı günden güne artmakta olup, Pazartesi günü 16 kahraman askerimizi, Salı günü 15 kahraman polisimizi şehit vermenin acısı, adeta yüreğimize oturmuştur. Kahraman şehitlerimize yüce Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Acımızın ve öfkemizin tarifi yoktur. Artık söz bitmiştir.

Büyük Türk Milleti, tarih önünde çok büyük bir sınavdan geçmektedir.

Milletimizin birliğine ve ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılar ne kadar ağır olursa olsun, aziz milletimizin yüreğine düşen ateş ne denli yakıcı olursa olsun, kahraman güvenlik kuvvetlerimiz, hainlere en ağır cevabı mutlak surette verecektir. Devletimiz´e ve kahraman güvenlik güçlerimize inancımız tamdır.

Acımızı yiğitçe, mertçe ve sükunetle yaşamalıyız.

Değerli hemşehrilerim,

Bu manzara karşısında, hiçbir vatandaşımızın duyarsız olması, tepkisiz kalması elbette düşünülemez. Can evinden vurulan bir milletin, hain terör saldırılarına karşı tepkisi ve şehitlerimizin, yüreğimize düşen acısı ile tavrı da şiddetli olacaktır. Elbette ki için için ağlayacak, yasımızı sessizce yaşayacak, susacak ve terör karşısında sinecek değiliz. Ancak, içinde bulunduğumuz bu karanlık ve puslu günlerde, asıl amacı ülkemizi kaosa sürüklemek ve kardeşi kardeşe düşürmek olan terör odaklarının oyunlarına gelmemek için, çok dikkatli olmak durumundayız. Milletimizin her bir ferdi olarak, teröre karşı tepkimizi ve tavrımızı ortaya koyarken, sükunetimizi ve sağduyumuzu mutlak surette muhafaza etmeliyiz.

Türk Milleti sahipsiz değil,

Türk Devleti asla aciz değildir.

Sevgili vatandaşlarım,

Türk Milleti olarak, sahip olduğumuz ve asla vazgeçemeyeceğimiz değerimiz; birliğimiz, bütünlüğümüz, sosyal barışımız ve toplumsal huzurumuzdur. Her ne olursa olsun, her hal ve şart altında; birliğimizi, bütünlüğümüzü, sosyal barışımızı ve toplumsal huzurumuzu müdafaa ve muhafaza etmemiz gerekmektedir. Asıl bu değerlerimizi kaybettiğimizde terör amacına ulaşmış olacak ve biz asıl o zaman kaybetmiş olacağımızı bir an bile olsa unutmamalıyız. Dolayısı ile, milletimizin sivil mensupları olarak, bu karanlık günlerde bizlere düşen birinci görev; daima dikkatli ve uyanık olmak, birliğimizi ve dirliğimizi bozacak provokasyonlara gelmemek olacaktır.

Birliğimize, bütünlüğümüze, ülkemize ve devletimize karşı dozu artarak devam eden tehditler karşısında milletimiz asla sahipsiz değil, devletimiz asla aciz değildir. Büyük Türk Milleti´nin, her gün toprağa düşen onlarca şehidinden geride, 78 milyon daha kahraman vatan evladı vardır. Bunu, dost-düşman herkes asla unutmamalıdır. Gerektiğinde, 7´den 70´e hepimiz, her ferdimiz askerdir, polistir.

Devletimiz, bütün kurumları ve kuralları ile hakimdir ve hangi durumda hangi kurumların hangi görevleri ifa edecekleri bellidir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Teşkilatımız, hiçbir ihmale ve tereddüte mahal vermeyecek dirayet, dikkat ve kararlılıkla görevlerini canları pahasına yapmaktadır. Bu aşamada, milletin mensupları olarak bizlere düşen; devletimizin bekası için, kahramanca mücadele eden askerlerimiz, polislerimiz ve şehitlerimiz için dua etmektir.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli