Necati Yılmaz’dan Tarhan’a eleştiri

Necati Yılmaz’dan Tarhan’a eleştiri

Emine Ülker Tarhan ve bir grup milletvekilinin kurultay talepleri üzerine yaptığı açıklama sonrasında CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz Emine Ülker Tarhan’a örgüt olarak defalarca seçim çalışmalarına katılması ve seçim günü görev yapması için çağrıda bu

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve bir grup milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek kurultay çağrısında bulunması üzerine bir açıklama yaptı. CHP’li Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada ‘Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili sol duyarlılık çağrısı yapan bu arkadaşlarımızın öncelikle kendilerini sol siyasal çizgiye taşımalarını bekleriz. Halka ve değerlerine yabancı, elitist siyaset biçimi ile sol olunamaz. Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanı’dır. Ankara İl Örgütümüz de, Genel Başkanımızın arkasındadır’ diyen Yılmaz, bazı milletvekillerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef haline getirdiğini savunarak ‘Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Partinin yetkili organlarında değerlendirmesi yapılmadan, seçim sonuçlarının resmi ilanını dahi beklemeden, hazırlanarak kamuoyu önünde Partimizi ve Genel Başkanımızı haksız tartışma ve değerlendirmelerin hedefi haline getiren sayın milletvekillerinin açıklamalarını biz de şaşkınlıkla izledik’ ifadelerini kullandı. 

‘AKP’yi, girdiği iç tartışma sürecinden çıkmasına yardımcı olacak...’

CHP’nin eksiksiz demokrasiyi ve katılımı hedefleyen bir siyasal parti olduğunu söyleyen İl Başkanı Necati Yılmaz, ‘Aleyhte açıklamaları ve çalışmaları ile Cumhurbaşkanlığını paketleyip sunanların, bu defa da AKP’yi, girdiği iç tartışma sürecinden çıkmasına yardımcı olacak bu çabaları düşündürücü ve ibret vericidir. Cumhuriyet Halk Partisi; Ülkemizde eksiksiz demokrasiyi ve katılımı hedefleyen bir siyasal partidir. Bizler için, parti içi demokrasi ve katılım kanallarının işletilmesi de çok önemli ve değerlidir. Ancak, en az onun kadar parti içi disiplin ve partililik sorumluluğuna da sahip çıkmamız gerekmektedir’ diye konuştu. 



Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli