Nikah Masasına Oturduk İşte

Nikah Masasına Oturduk İşte

Ankara festivali kapsamında Hipodrumda kurulan festival alanında Ankara İlçe Belediyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıkları ve birimlerinin farklı farklı standtlarda düzenledikleri tanıtım ve etkinliklerde Gündüz alışveriş gece konser

 Geçen seneye nazaran bu sene Gezi parkı eylemleri nedeni ile sönük geçen festivalde Eylemlerin başantte azalması ile birlikte tataile gitmeyen Başkentliler Festival alanında bir araya geliyor. Her akşam farklı bir sanatçı ve programlar ile Başkentliler ile buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 213 çiftinde nikahını kıyarak renkli görüntüler oluşturdu.

Başkent Tarihine Teknolojik Açılım, Basın Yayın Dairesi Başkanlığından

Festival alanıda konserlerin dışında Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı çadırında tarihe ışık tutatan ve teknoloji ile Başkanetlilerie tarihi anlatan Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan Derizade Faruk Küçük`ün kolleksiyonundan tarihi belgeler ile Başkent tarihine Işık tutuyor. Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Derizade faruk Küçük, Recep Tekcan Ankaralılara Başkentte dünden bugune yayınlanan resim ve eserler ile ev sahipliği yaparken Başkentli sanatçııları tanıtım çadırında ağırlayarak Başkentlilere Ankara müziklerininde tanıtımı yapıyor.

Bir Ankara Aşığı 
En eskisi 1711 tarihli bir Ankara gravürü olan “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Ankara Fotoğrafları Sergisi”nde 1950’li yıllara kadar Ankara’nın gelişimini ve tarihini yansıtan onlarca fotoğrafı sergileyen doğma büyüme Ankaralı 67 yaşındaki Faruk Küçük, yıllardır Ankara fotoğrafları biriktiriyor.
Başkent Ankara’ya ait belge ve fotoğrafları biriktirmeyi bir hizmet olarak değerlendiren Faruk Küçük, hiç kimsede olmayan Ankara kitaplarını, gazetelerini ve fotoğraflarını müzayedelerden birer birer topluyor ve muhteşem arşivini de bir kent müzesi oluşturmak için düzenlemeye çalışıyor.

Nikah Masasına Oturduk İşte

Tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından nikahları kıyılan 213 çiftin düğün şöleninde Pınar Dilşeker, Ümit Besen ve Ahmet Selçuk İlkan verdikleri konserle de genç çiftlerin mutluluklarına ortak oldular. Nikah saatine kadar, kendileri için büyük özenle hazırlanan alanda ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan’ın fon müziği eşliğinde okuduğu şiirlerle dans ederek eğlenen 213 çiftin mutlulukları gözlerinden okunurken, çiftlerin aileleri de gençlere alkışlarla destek verdiler.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genç çiftlerin nikahını kıymadan önce yaptığı konuşmada alanda bulunan herkese sevgi selamlarını ileterek,“Sevgili gelinler ve damatlar her yıl o yılın arasındaki sıfırı atarak çıkan rakam kadar çiftimizi evlendiriyoruz. Bu bizim için bir gelenek oldu. Bu senede 2013 yılında 213 çiftimizi evlendiriyoruz. Bu kadar çifti bir arada görmek, mutluluklarına ortak olmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Rabbim sizlere inşallah iki cihan saadeti versin” dedi.

 ÇOCUKLAR DA TOPLA SEVİNDİ

Nikahın ardından sıra gelenekselleşen top dağıtımına geçildi.  Alandaki çocuklara oluşturulan dev kortej eşliğinde binlerce top dağıtan Başkan Gökçek, çocukların mutluluğuna bir kez daha ortak oldu.

ZABITA’DAN SIKI KONTROL

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı zabıta ekipleri, festival alanında gıda satışı yapan esnafı sürekli denetleyerek, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesine imkan sağlıyor.

Zabıta yetkilileri, festival alanında 100 memur ile hizmet verdiklerini ifade ederek, vatandaşların huzuru için 5 farklı giriş noktasından başlayarak, festival stantları ve konser alanında motorize ekipleri de dahil olmak üzere 24 saat süresince kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini kaydettiler.

FARKLI ÜLKE, FARKLI PERFORMANS

Gürcistan ekibinin adeta havada uçarak yaptığı gösteriler, Azerbaycan ekibinin şarkılarıyla birlikte sundukları dansları, Hindistan Ekibinin ilginç ve rengarenk kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri gösteriler, festivale katılanların coşkulu alkışları arasında ilgiyle izleniyor.

Başkentlilerin ilgiyle takip ettiği halk oyunları ekiplerinin dansçıları da festival ve Ankara`yı çok güzel bulduklarını kaydederek, "Bugüne kadar katıldığımız festivaller
arasındaki en büyük olanı Ankara Festivali. Mükemmel bir organizasyon" diyerek duygu ve düşüncelerini dile getiriyorlar.

 Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

13.05.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false