ÖHO çok EGO yok

ÖHO çok EGO yok

Başkent´te aynı hatta çalışan EGO ve ÖHO otobüslerinin sefer sayı ve süreleri arasında büyük farklar bulunuyor. Ankaralıların yoğun olarak kullandığı hatlarda, paralı ÖHO otobüsleri seferlerinin, Ankarakart´ın geçerli olduğu EGO otobüslerininkinden daha f

Otobüs duraklarında oluşan uzun kuyrukların yanı sıra bazı hatlarda Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri´nin (ÖHO) sayısının, EGO otobüslerinden daha fazla olması da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Altınpark´ta, otobüslerin hareket noktası olan 40194 numaralı ilk duraktan 413 numaralı Altınpark-Çankaya hattında, 3 ÖHO otobüsünden sonra 1 EGO otobüsü kalkıyor. ÖHO otobüsleri 5 dakikada bir hareket ederken, EGO otobüsleri 25 dakikada bir geçiyor. Ankarakart kullanan ve yanında nakit parası olmayan vatandaşlar, ÖHO ve EGO otobüs seferleri arasındaki süre farkından dolayı mağdur oluyor.

3 ÖHO 1 EGO

427 numaralı Subayevleri-Aşağı Ayrancı hattında çalışan otobüslerin güzergahı üzerinde bulunan Kuğulu Park´taki 12252 numaralı otobüs durağında da Ankarakart kullanan vatandaşlar, 3 ÖHO otobüsünün ardından gelen EGO otobüsüne binebiliyor. Kuğulu Park´taki durakta da Ankarakart kullanan vatandaşlar, EGO otobüsüne binebilmek için 25 ila 30 dakika arasında beklemek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar ise Kızılay istikametine doğru yürümeyi tercih ediyor.

SEFER FARKI ÇİLEDEN ÇIKARDI

EGO seferlerinin ÖHO´lardan az olmasına tepki gösteren vatandaşlar, şöyle konuştu:
“Belediyeye ait otobüsler varken Özel Halk Otobüsleri´ne binmek güvenli gelmiyor. Daha yeni ‘Akıllı kart´ sistemine geçilerek, vatandaşa Ankarakart aldırıldı. Ankarakart ile ulaşımın daha hızlı olacağını düşünüyorduk ama aksine yavaşladı. ÖHO otobüslerinin sayısı önceden de fazlaydı ama Ankarakart´tan sonra daha da arttı. Ya EGO otobüslerinin seferleri de sıklaştırılsın ya da ÖHO´larda da kartlı sisteme geçilsin. EGO otobüsüne binmek istiyoruz ama nedense hep ÖHO otobüsleri geliyor. İkisi arasındaki sefer süresi farkı çok anlamsız. ÖHO otobüsleri 5 dakikada bir gelirken EGO´yu yarım saat bekliyoruz. Paramız cebimizde kalsın istiyoruz. Ankara´da ulaşım sistemini düzenleyip, yöneten kişiler, biraz vatandaşı da düşünmeli.”



Anahtar Kelimeler:

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı