Önce Öpüştüler Sonra Dövüştüler

Önce Öpüştüler Sonra Dövüştüler

Ankara Milletvekili Levent Gök olayları danışmanı aracılığı ile takip etti.

 Ankara Metrosu Kurtuluş İstasyonu`nda (ANKARAY), geçtiğimiz günlerde peronda bekleyen ve el ele tutuşan genç çifte yapılan, "Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz. Gayri ahlaki davranmayın" anonsunu protesto etmek isteyenler, internet ortamında sosyal medya üzerinden metroda öpüşme eylemi için bir araya geldi.

Ankara polisinin önlem aldığı eylemde aşırı dinci bir grup "Kahrolsun Kemalist laik rejim” “Kurtuluş kerhane değildir” sloganları ile öpüşme eylemine destek veren grubu dağıtmak istedi.  

Eylemin sonunda sonun da aşırı sağcı grup üyeleri döner bıçakları ile saldırarak Arda Atikoğlu adında bir öğrenciyi linç etmeye çalıştılar.

Grup kurtuluş metrosunda yaptığı eylemin ardından Kızılay Yüksel caddesinde İnsanlık anıtı önünde “Ankara İçin Öpüşme Vakti” diyerek toplu  öpüştüler.

 

 

Facebook`da sayfa açan eylemciler, bugün saat 18.30`da Kurtuluş Durağı`nda öpüşerek anonsu protesto etti. Protesto sonrası aşırı sağcı bir grup tarafından öpüşen çiftlere müdahale edilmek istenmesinin ardından ankara Çevik Kuvvet ekipleri iki grup arasında tedbir aldı.  

Ankara Polisi ve Zabıta’dan Tedbir

Erkekli, kızlı, karı koca ve çocukları ile gelen eylemcilere eşcinsellerde destek verdi. eylemciler, öpüşerek anonsu protesto etti. Eylem nedeniyle metro durağının çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Ankara Emniyeti, Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı zabıta ekipleri ile metro güvenlik görevlileri, ekipler halinde istasyon ile çevresinde görev yaptı. Polis de, olası bir gerginliğe karşı metro istasyonunun giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı.

Yaklaşık 80 kişilik bir gruptan oluşan çiftler, saat 18.30`da öpüşerek, protesto gösterisinde bulundu. Bu sırada yaklaşık 20 kişilik sağ görüşlü bir grup, eylem yapan gruba tepki gösterdi. Eylemcilere tepki gösterenler tekbir getirerek, "Kanımız aksa da zafer İslam`ın" diye slogan attı. İki grup arasında gerginlik çıkınca devreye çevik kuvvet girdi. Polis, gruplar arasında çatışma çıkmaması için eylemciler ile tepki gösterenleri yatıştırmaya çalışıyor.

Levent Gök Danışmanıyla Eylemi Takip Etti

Tepki çeken anons yapılırken o sırada durakta bulunan çok sayıda vatandaşın ulaştığı CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Gök, İçişleri Bakanı Muammer Güler`in cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Olayı yakından takip ettiren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök danışmanı aracılığı ile Kurtuluş metrosunda yaşananlar hakkında telefonla bilgi aldı.

"Öpüşenleri uyarmıyoruz" demişti

Metro çalışanlarının bağlı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş. (BUGSAŞ) Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, tepki çeken anonsla ilgili olarak, "Genelde böyle bir anons şeklimiz yok. El ele tutuşanı geçin, çok affedersiniz öpüşenleri bile uyarmıyoruz. Sadece el ele tutuşma değil, daha aşırıdır" demişti. 
`AHLAKSIZLIK ÖZGÜRLÜK DEĞİL` 

‘KurtuluşMetroda AhlaksızlığaHayır’ başlığıyla da aslında ahlaksızlığın özgürlük olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini düşündük. Özgürlük adı altında yapılan bu tür ahlaksız eylemlere her zaman tepki göstereceğimizi, yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiren her sosyal medya ekibine karşı olduğumuzu buradan bildiririm."

Başbakan`ın Önünde Sarıldılar
 
Kurtuluş Metrosundan ayrılan grup üyeleri Ziya Gökalp Caddesi üzerinden kızlaya yürüdüler. Kızlayda ATO`nun İMF Afişi önünde grup üyeleri birbilerine sarılarak tepki gösterdiler. Bazı eylemciler ellerinde Prezarvatif ile olayı protesto etti.
Haber: Beril Çuhadaroğlu - Orhan Aydan  
  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu