Önder Mahallesi yıkılıyor!

Önder Mahallesi yıkılıyor!

Ankara´da kentsel dönüşümün önderi olan Altındağ Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır kaçak yapılarla kaplı olan, modern yapılaşmanın önündeki engellerle mücadele eden Önder Mahallesi de yıkılıyor. Sorunları ortadan kaldırmak için karar

“Yolumuzdan dönmeyeceğiz.”

“Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Altındağ´ın diğer mahallelerini nasıl yıktıysak, nasıl geri adım atmadıysak ve yolumuzdan hiç dönmediysek, Önder Mahallesi´nde de aynen böyle olacak. Bugüne kadar 40 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıktık. Önder mahallesinde oturan hak sahipleri de uzun zamandır buranın yıkılmasını bekliyorlardı. Söz verdiğimiz gibi yıkımlara başladık. Altındağlılar her şeyin en iyisini hak ediyor.” diyen Başkan Tiryaki, kararlılığını gözler önüne serdi.

İlk hedef 500 gecekondu…

Altındağ Belediyesi, bölgede 500´e yakın gecekondunun yıkımını gerçekleştirmek için harekete geçti. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmekte kararlı olan Altındağ Belediyesi, yıkımlara Selçuk Caddesi üzerinde bulunan gecekondulardan başladı.

Altındağ Belediyesi´ne bağlı ekiplerin yıkımlardaki sağduyulu tavırları dikkatlerden kaçmadı. Bölgede bulunan dükkânları bile kendi elleriyle tahliye eden ekipler, aldıkları güvenlik önlemleriyle de halk sağlığına verdikleri önemi bir kez daha ortaya koydu. Bölgeye emniyet şeritleri çekildi ve olası bir tehlikeyle karşı karşıya kalmamak için gecekonduların elektrikleri kesildi.

“Yıkımlar artık vatandaş tarafından isteniyor”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yıkım çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yıkımların artık vatandaş tarafından istendiğine dikkati çeken Başkan Tiryaki, “Önder Mahallesi yıkımın önünde pek çok engeli olan bir mahalleydi. Bugün yıkım başlatabilmek için çok fazla engelle mücadele etmek zorunda kaldık. Bölgenin suç örgütlerinin ve göçmenlerin yerleşim yeri olduğunun farkındayız. Ancak herkes bilsin ki, vatandaş istemediği sürece hiçbir mahallemizde yıkım yapmadık. Burada da asıl hak sahiplerinin yüzde 99´u bu yıkımı istiyor ve yıllardır bekliyordu.  Ramazan ayı dolayısıyla yavaşlattığımız çalışmalara kaldığımız yerden devam ediyoruz.” dedi.

 “Bu zamana kadar ne dediysek, yaptık. Bundan sonra da öyle yapacağız. Vatandaşlarımıza sağduyulu tavırları ve sabırları için teşekkür ederim.” diyen Başkan Tiryaki, dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini vurguladı. 



Anahtar Kelimeler: Önder Mahallesi yıkılıyor

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli