Otopark Mafyası İş Başında

Otopark Mafyası İş Başında

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘usulsüz olduğu´ gerekçesiyle başkent sokaklarını ihale ile satışa çıkardı. Kararın bir gün sonrasında Ulus´ta uygulamayı protesto eden esnafa otoparkçılar ateş açtı, 2 kişi ağır yaralandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in başkent sokaklarını ‘parsel parsel´ satma girişimleri belediye meclisi eliyle yasalaştırıldı. Dün (8 Temmuz) Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında temmuz ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda “şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve yol boyu otopark alanı olarak kullanılan alanların 10 yıl süreyle kiralanması” oy çokluğu ile karar altına alındı.

Sokakların satışa çıkarılması AKP´li meclis başkanvekili tarafından ilginç bir gerekçe ile sunuldu. Vatandaşlardan sokaklarda usulsüz para toplandığına ve para vermek istemeyenlerin araçlarına zarar verildiğine ilişkin çeşitli şikayetler ve talepler geldiğini belirten Ölmez, Büyükşehir Belediyesi´nin gelişigüzel ücret alınmasını engellemek için ihale açma kararı aldığını ileri sürdü. Karar ile ihale düzenlenmesinde yetki belediyenin Destek Hizmetler Daire Başkanlığı´na verildi.

Yürüyüş yapan esnafa silahlı saldırı

Büyükşehir Belediyesi´nin Ankara sokaklarını parsel parsel satışının yarattığı gerilim Ulus´ta ise kanlı sonuçlandı. Rüzgarlı Sokak´ta otoparkçılar ile hem kendi araçlarını park eden hem de müşterilerinin araçlarının park edilebilmesini isteyen esnaf arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine esnaf bir araya geldi ve Rüzgarlı Sokak´ta yürüyüş yapmaya başladı. Yürüyüş sırasında esnafın üzerine otoparkçılar tarafından ateş açıldı.

Ateş açılması sonucu biri ağır iki kişi yaralandı.Polis ateş ettiği belirlenen bir kişiyi gözaltına aldı.

Ambulans beklerken TOMA geldi

Rüzgarlı Sokak´ın sadece birkaç yüz metre ilerisinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´ndeki polisler ise ancak silahlı saldırıdan sonra müdahale edebildi. Silahlı saldırı sonucu yaralanan esnaf kanlar içerisinde yerde yatarken ve ambulans beklenirken, polis sokağa TOMA soktu. Esnaf ise polise “Biz ambulans bekliyoruz, siz sokağa TOMA sokuyor, yolu kapatıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Kennedy´de de eylem var

Melih Gökçek´in parsel parsel sattığı sokaklardan bir diğer Kennedy Caddesi´nde de üç haftadan bu yana devam eden uygulamaya karşı harekete geçen mahalleli düzenlediği toplantıların ardından geri adım atılmaması üzerine eylem kararı aldı.

Kennedy Caddesi sakinleri, “Parselci Gökçek, elini caddemizden çek” diyerek saat 18.30´da Kennedy ve Büyükelçi caddelerinin kesişiminde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.



Anahtar Kelimeler: Otopark Mafyası Başında

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli