Özbolat’tan Sert Eleştiri!

Özbolat’tan  Sert Eleştiri!

CHP Parti Meclisi üyesi ve milletvekili aday adayı Durdu Özbolat önemli açıklamalarda bulundu Etimesgut’lu parti meclis üyeleri ve muhtarlarla pazar kahvaltısında bir araya gelen.

Eski Kahramanmaraş milletvekilli Özbolat, kahvaltıda CHP’nin iktidar olmamasından artık seçmenin haklı olarak yorulduğunu, CHP’lilerin hem iş alanında hem de kamusal alanlarda ötelenerek iktidar yanlılarının itibar görmesinden bıktığını vurguladı. Bu durumda CHP kadrolarının hatalarının da önemli payı olduğuna değinen Özbolat, CHP içinde gençliğe gereken değerin verilmediğini belirtti.

‘Partiyi basamak olarak kullananlarla mücadele edeceğim’

Etimesgut’ta MHP, Ankara’da Melih Gökçek ve Türkiye’de Tayyip Erdoğan iktidarının ortadan kaldırılması için var gücüyle çalışacağını söyleyen Özbolat, CHP içinde belediye başkanlığı, milletvekilliği gibi mevkilere gelebilmek için partiyi basamak olarak kullananlarla mücadele edeceğini, yukardan atamalarla mevkilere gelenlerin seçmene vefa borcu hissetmeyen, halkın sorunlarına yeterince eğilmeyen ve imar planları artırarak rant elde edenlerin; ayrıca genel başkanı atamalar konusunda yanıltanların da karşısında olacağını beyan etti. Özellikle gençliğin potansiyelinin doğru değerlendirilemediği, gençliğin destek alabilmek için ana kademeyi üzmeyecek şekilde hareket ederek gelişiminin önüne geçildiği ve gençliğe güvenilmediği için liderlerin de yetişemediğini aktaran Özbolat, herkesin Pirsultan ya da Deniz olmak istediğini fakat kimsenin ilmeği geçirmeyi göze alamadığını dolayısıyla da sahte kahramanların sayısının çok olduğunu vurguladı.

6 Mayıs için çağrı

28 yıldır ilk defa üyelerin oy kullanacağı ön seçimler için partililerin daha aktif rol alabildiğini ve delege ağalığının da sona ereceğini söyleyen Özbolat, bazı CHP’lilerin para harcamada AKP’lilerden farkı olmamasına rağmen etkinliklerde yeterince maddi destekte bulunmadıklarını ifade etti. Yine gençliği siyasetten uzak tutmanın sonucu olarak sandıklara sahip çıkılamadığını ve oyların çalınmasına müdahil olunamadığını, sandıklara sahip çıkacak 500 kişinin bulunacağını taahhüt eden Özbolat, Deniz Gezmiş’in idamının yıldönümü olan 6 mayısta eylem çağrısında bulunarak ‘6 Mayısta Sokak Tv ve Yurt Gazetesi olarak adı deniz olan herkesi Karşıyaka’ya çağırıyorum’ifadesine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: Özbolat’tan Sert Eleştiri!

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli