Pazaryerine Tepkiler Büyüyor

Pazaryerine Tepkiler Büyüyor

Ulubatlıhasan Mahallesi sakinlerinin semt pazarı yerinin Sincan Harikalar Diyarı metro istasyonu yanına alınmasına yönelik şikayetleri artıyor. Mahalle sakinleri bölgede gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesinin iptalinden sonra belediyenin mah

Mahalle muhtarı Kemal Gülver ile yaptığımız görüşmede mahallelinin kendisine gelen şikâyetleri hakkında bilgi edindik. Gülver 42 yıldır faaliyette olan Pazar yerinin kentsel dönüşüm kararı sonrasında etrafındaki bazı yapıların yıkıldığı, belediyeye ve internet üzerinden ilgili yerlere başvurmuş olmalarına rağmen kendilerine yeterli bilginin verilmediği ve taleplerine karşılık bulamadıklarını aktardı.

Belediye 42 yıldır neredeydi?

Mahallenin ortasında yer alan eski pazar yerinden Uubatlı Hasan Mahallesi´nin yanı sıra Fatih ve Güzelkent Mahallesi de faydalanabiliyordu. Şimdilerde ise pazar hem tuvaletin hem de zabıta noktasının bulunmadığı sokak aralarında kuruluyor. Belediyenin pazaryerinin yıkılmasına gösterdiği gerekçe ise yine zabıta noktasının ve tuvaletin kurulmaması. Mahalle muhtarı Gülver durumu şöyle açıklıyor: ‘Ben muhtar olduktan sonra belediyeye dilekçe yazdım nedenini sormak için. Belediye bana gerekçe olarak buranın Pazar yerine elverişli olmadığını, ulaşımı zorlaştırdığı, tuvaletinin zabıta noktasının olmadığı gibi gerekçeler söylediler. Oysa burada tuvalet te vardı zabıta noktası da. 42 yıldır kullanılan yerde bu eksikliğin olması söylenebilir mi? Eğer varsa da 42 yıldır bu pazaryerini kullandıran belediye mi yoksa vatandaş mı hatalı?´ ifadelerinde bulundu.

Proje iptal olmamış gibi hareket ediliyor

Bölgede daha önceden kentsel dönüşüm için karar alınmış fakat hak sahipleri arsaların % 50´ye yakın kayıpla daha küçük dairelerde üstelik borçlandırılarak ve istemedikleri yerlerde, bütün mahallenin tek bölgeye toplayacak şekilde planlandığı gerekçesiyle reddetmiş dolayısıyla da proje iptal edilmişti. Projenin iptalinden sonra dağıtılan pazar yerinin tekrar faaliyete geçirilmesi için bin kişinin imzasını taşıyan bir dilekçe ile Sincan Belediyesi´ne başvurduğunu belirten muhtar dilekçesine cevap alamadığını ifade etti. Gürler, muhtarlar.gov.tr adresine yaptığı başvuru sonucunda ise büyükşehir belediyesine yönlendirildiğini, büyükşehir belediyesinin, Sincan Belediyesinin zabıtaya yönlendirdiğini, zabıtanın ise herhangi bir çözüm üretmediğini aktardı. Mahallelinin sorularına cevap veremediğini belirten Gürler, 6 ağustosta yeni bir dilekçe verdiğini ve cevap beklediğini ekledi.

Halka danışmadan planlar çiziliyor

Mahalleli belediyenin planları halka sormadan gerçekleştirdiği son aşamada haber verilip onay istendiğini söylerken, mahalle muhtarı Gürler ‘Kararı vermişler bana gelip dediler ki pazarı şuraya alalım mı? Dedim ki siz zaten kararı vermişsiniz. Yeri oluşturmuşsunuz bana niye soruyorsunuz? Ben mahallem adına pazarımı istiyorum. Eski Pazar yeriyse şu anda atıl duruyor.´ ifadelerinde bulundu.

Mahallede huzur kalmadı

Mahallenin sorunları sadece bununla da bitmiyor. Konuşma fırsatı bulduğumuz mahalle sakinlerinin en çok şikâyetçi olduğu konuların başında hurda ve kâğıt toplayıcıların çevreye verdiği rahatsızlık ile bölgede yoğunlaşan uyuşturucu trafiği de yer alıyor. Eski huzurunun kalmadığını belirten mahalleli hurdacıların bulunduğu bölgeden taşınmak zorunda kaldıklarını ve evlerini boş bıraktıklarını belirtti. Gürler, mahallede 30´un üzerinde hurda ile geçinen ailenin yaşadığını, bu ailelerden belediyenin de haberdar olduğunu belirtti. 



Yusuf EDE
20.08.2015 12:21:37
Aynı Sıkıntıyı fatih mahallesi mutarı olarak bizde pazar yerimiz olmadığndan fatih mahallesi sakinleri tarafından tepki almaktayız fatih mah bulunan tuğra anıtının yanında eski pazar yerimizi yeniden mahallemize pazar yeri olmasını itiyoruz bizede yardımcı olmanızı istiyorum yusuf ede fatih mahallesi muhtarı

Anahtar Kelimeler: Pazaryerine Tepkiler Büyüyor

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli