Pedallar kalpler için döndü

Pedallar kalpler için döndü

Fethi Yaşar, Dünya Kalp Günü’nde kalp hastalıklarına dikkat çekmek, daha sağlıklı bir yaşam için hareketlilik ve bisikletli yaşam farkındalığının oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bisikletçilerle bir araya geldi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dünya Kalp Günü’nde kalp hastalıklarına dikkat çekmek, daha sağlıklı bir yaşam için hareketlilik ve bisikletli yaşam farkındalığının oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bisikletçilerle bir araya geldi.

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği iş birliğindeDünya Kalp Günü dolayısıyla düzenlenen “Kalbin İçin Pedalla Dünya Kalp Günü Bisiklet Turu” Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşti.

Belediye hizmet binası önünde toplanan profesyonel ve gönüllü bisikletçiler,Yenimahalle turu yaparak RagıpTüzün Parkı’nda mola verdikten sonra Atatürk Orman Çiftliği Gazi Park’a kadar pedal çevirmeye devam etti.

Bisiklet sağlığa yarar, ekonomiye de katkı sağlıyor

Yenimahalle Belediyesi hizmet binası önünde sporcularla bir araya gelerek etkinliği başlatan Yaşar, bisiklet sporuna Türkiye’de yeteri kadar önem verilmediğinden yakındı. Bisikletin sadece bir ulaşım aracı olmadığını hatırlatan Başkan Yaşar, “Bisiklet sporu sağlık açısından bireylere, ekonomik açıdan da ülkelere büyük katkı sunuyor” dedi.

Yenimahalle’de spora önem veriyoruz

Bisiklet sporu konusunda bugüne kadar yerel yönetimlerin gereken önemi göstermediğinin de altını çizen Yaşar, “Büyükşehirlerimizde ve ilçelerimizde bu spora önem vermeliyiz. Kalp sağlığımızı korumak için de sporun önemi çok büyük. Bizler de mahallelerimizde sporun hemen her branşının yapılabileceği gerek tesis gerek açık alan düzenlemelerini yaptık, yapmaya devam ediyoruz.İnsanlarımızın sağlıklı olmasını için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya Kalp Günü kapsamında bu sporun tanıtılmasını sağlayan ve emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yaşar’a Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Murat Yumrutaş da günün anısına kalbin için pedalla bafı hediye etti.



Anahtar Kelimeler: Pedallar kalpler döndü

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli