Polat, ?Çankırılılara yakışmayan bir genel kurul yapıldı?

Polat, ?Çankırılılara yakışmayan bir genel kurul yapıldı?

Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Kurulunun Çankırılılara yakışmayan atmosfer içinde gerçekleştiğini belirten Bayram Polat, eleştiride bulundu.

 Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Kurulunun Çankırılılara yakışmayan bir atmosfer içinde gerçekleştiğini belirten Bayram Polat, neden aday olduğunu ve neden adaylıktan çekildiğini  açıkladı.

Genel başkanlık yarışına üç ayrı adayın girdiği seçimlerde Bayram Polat adaylık konuşmasının ardından başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Bayram Polat ;“Öncelikle konu ile ilgili hassasiyetiniz ve ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi 2004 yılında Ankara’da kurulan Çankırı Dernekler Federasyonu’muzun genel başkanlığını 10 yıldır Sayın Adem Can yapıyor. Benim federasyonla irtibatım ise 2007 yılında Federasyon Gençlik Kolları başkanlığım ile başladı. Bu görevi 1,5 yıl sürdürdüm. Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı 2008 yılında kurucu başkanlığını yaptığım Çankırı Gençlik Derneği’nde devam ettirmeye karar verdik. Bu süreçte birçok başarılı faaliyete imza attık. 2011’e kadar 3 yıl görev yaptım ve ilk genel kurulda yeni bir ekip oluşturarak, görevi tüm arkadaşlarımızla birlikte yeni ekibe devrettik. Çünkü bunun bir bayrak yarışı olduğuna inanıyorduk. Daha sonra ise Ankara Çankırılılar Derneği’nde başkan yardımcısı olarak görev yapmaya başladım ve bu görevimi halen devam ettiriyorum dedi.

Bayram; Çankırı Dernekler Federasyon’umuzun Ankara’daki hemşerilerimize yeterince hizmet edebildiğini, bizleri tam manasıyla temsil edebildiğini düşünmüyorum. Federasyonumuzu mevcut yönetim anlayışıyla kurumsal yapılanmadan tamamen uzak, hiçbir görev dağılımının olmadığı, federasyonun hemşerilerimize hangi hizmetleri verdiğinin açıklanamadığı, kısa, orta, uzun vadede planlarının, projelerinin bulunmadığı, bürokraside, siyasette, ticarette, sosyal dayanışma gibi konularda başarılı olamadığı artık bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğine inandığım bir kuruluş olarak görüyorum..

 

Oldu bittiye getirmek amacıyla Federasyon Genel Kurulu yapılamayacak derecede küçük ve basık bir salonda gerçekleştirilen, içeriye girenlerin delege olup olmadığı dahi kontrol edilmeyen, genel kurul yeter sayısının dahi sağlanıp sağlanmadığı tam olarak bilinmeyen, başkan adaylarına söz hakkı tanınmayan, mevcut başkanın divanı yönlendirmesi ile tabiri caizse mevcut başkanın lütfu ile hadi 5 dakika konuşma hakkı verelim denilen, birden fazla aday olmasına rağmen sınıf başkanı seçer gibi açık oylama yapılmasında ısrar edilen, divan başkanının tamamen taraflı davrandığı herkes tarafından görülen ve konuşmalarımızın bazı kişiler ve mevcut başkan tarafından provoke edildiği Çankırı’ya yakışmayan bu genel kurulda adaylıktan çekilmemem beklenemezdi.

 

Bu Genel Kurul’da demokratik bir ortamın ve yarışın olmadığı oldukça aşikardı. Bundan dolayı divandan listemi çekerek, başkan adaylığından çekildim dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

19.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:45
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı