Polatlı´da Hasat Bayramı

Polatlı´da Hasat Bayramı

Polatlı´da gerçekleştirilen hasat bayramında konuşan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Aşırı yağış, hububatta kalite düşüklüğüne yol açacak. Fiyatlar geçen seneki rakamların yüzde 9 altında seyrediyor” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Polatlı Ziraat Odası´nın işbirliğinde yapılan hasat bayramına katılan ziraat odası başkanları biçerdövere binerek ilk mahsulü topladı. Etkinliğe katılan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye´de 2014 yılında 8 milyon hektara yakın alanda buğday ekildiğini ve 19 milyon ton üretim yapıldığını ifade etti. Bayraktar şunları söyledi:

“Türkiye´de buğday ekilen alanın büyüklüğü, Hollanda, Belçika ve Lübnan´ın toplamı kadar. Hububat bahar dönemine iyi bir şekilde hazırlandı. Yalnız bazı yörelerde yağışın geç gelmesi, bazı yörelerde ise aşırı yağış, hububatta üretim, verimlilik ve kaliteyi etkiledi. Buğdayda 23 milyon civarında rekolte bekliyorduk ama tahminlerimizi 22 milyon ton olarak revize ettik. Yine arpa üretiminin bu yıl, geçen yıla göre 1,7 milyon ton artışla 8 milyon tonu bulacağını öngörüyoruz.

TMO´yu uyarıyoruz

Buğday fiyatları Polatlı´da geçen senenin yüzde 9 altında seyrediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi´nin (TMO) sürekli ve hızlı alım yapması çok önemli. Hasadın yoğun olarak yapıldığı bu günlerde TMO, alım merkezlerini artırarak, çiftçiyi toplayıcıların eline bırakmamalı. Ofis, ödemeleri aksatmadan zamanında yapmalı, çiftçimizi kapısında bekletmemelidir. Çiftçimize sıkıntı çıkarılır, ödemeler geciktirilirse fiyatlar daha da aşağı düşer. TMO´yu bu manada uyarıyoruz. Bunlar yapılmazsa, TMO´nun fiyat açıklaması bir şey ifade etmeyecektir. Tarım sektöründe yapısal sorunların çözümlenmesi, çiftçilerimizin gelirlerinin istikrara kavuşturulması ve kırsal refahın artması, tarım sektöründeki politikaların istihdam ve sosyal politikalar içinde yer alması ve üreticilerimize tarım ürünlerinin dünya pazarlarındaki kaliteye erişiminin teşvik edilmesi şarttır.”(Hürriyet)



Anahtar Kelimeler: Polatlı Hasat Bayramı

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı